Imaginile neputinței din spitalele României: Bolnavii COVID care abia mai respiră cer să fie vaccinați. „M-am luat după proști! Moartea e aproape”

Spitalizare Imagine cu rol ilustrativ
Spitalizare Imagine cu rol ilustrativ
  • Spitalizare Imagine cu rol ilustrativ
Situația este dramatică în spitalele din România. În fiecare zi sunt tot mai mulți pacienți, iar paturile nu sunt suficiente. Deja trimitem pacienți la tratament în Ungaria, și autoritățile fac înțelegeri și cu alte țări ca să ne ajute. 

La Spitalul ROL 2 din Capitală situația e cumplită: pacienții COVID se luptă diperați între viață și moarte, la fel e în multe alte spitale din țară. Iar mărturiile bolnavilor de Covid-19 sunt cutremurătoare. Majoritatea trăiesc acum același regret: că nu s-au vaccinat la timp și că acum e prea târziu. Medicii luptă din răsputeri să îi salveze din ghearele morții, dar mulți pierd lupta. Ministerul Apărării Naționale (MApN) a publicat, pe pagina de Facebook a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”, un interviu cu o pacientă în vârstă de 79 de ani, care se luptă cu o formă gravă de COVID-19. Mărturia femeii îți dă fiori. 

"Din prostie, din cea mai mare prostie nu m-am vaccinat!"

„Ce vă doriți acum?", o întreabă un asistent medical pe pacientă. „O altă viață!”, răspunde, cu mare greu, aceasta.

E o dorință pentru care doctorii și asistentele din toate spitalele luptă zi și noapte. De mai bine de 7 zile, bătrâna de 79 de ani nu poate să respire singură, notează  Dc News.

Acum este convinsă că vaccinul ar fi putut să o salveze de acest chin. Întrebată de ce nu s-a vaccinat înainte să facă boala COVID, femeia recunoaște: „Din prostie, din cea mai mare prostie nu m-am vaccinat! Greșeală mare! Altfel, dacă mă vaccinam... M-am luat după proști!". 

 

Ca în toate spitalele din țară, și la ROL 2 este plin. Pacienți de toate vârstele, infectați cu Sars-CoV-2, ajung în stare gravă la spital.

„Cel mai mult m-a impresionat un tânăr de 49 de ani, nevaccinat, pe care l-am intubat zilele trecute. Toată lumea ne rugam și am făcut tot ce a fost posibil ca să nu ajungă să fie intubat, dar s-a întâmplat”, a precizat Mihaela Ivănică, asistent medical la Spitalul ROL 2, într-un material realizat de col. Oana Ciobanu şi Daniel Iancu.

„Lumea s-a schimbat și nu în cel mai fericit mod, din păcate, dar încă mai sper, ca la intrarea în tură, să nu mai dau piept cu noi cazuri grave, și asta nu pentru faptul că m-ar speria volumul mare de muncă și ritmul alert în care se scurge ziua și noaptea, ci pentru faptul că îmi doresc ca aceasta să fie un prim semn de întoarcere la normalitate, la viața pe care ne-o dorim noi toți” a continuat asistent medical principal Mihaela Ivănică

Mihaela are o carieră de peste 20 de ani în Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila”. Primii 10 ani şi i-a petrecut în Secţia Terapie Intensivă Chirurgie cardio-vasculară, locul în care s-a format uman și profesional, iar următoarea perioadă a activat în Secția Recuperare medicală 1. În luna iunie a anului trecut, Mihaela a fost detașată în Spitalul Militar Rol 2 COVID 19 ASLAN.

Cum arată o zi din lupta de pe frontul pandemiei la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, aflați pe DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel