Igiena dentară a partenerului te poate îmbolnăvi: la ce probleme te expui dacă săruți pe cineva cu astfel de probleme
10 aug 2021, 14:37

Igiena dentară precară a partenerului te poate îmbolnăvi    FOTO unsplash
Sărutarea unei persoane cu o igienă dentară precară nu este doar deranjantă, dar poate fi un lucru rău și pentru dinții tăi.

O igienă dentară proastă poate duce la acumularea plăcii bacteriene, boli ale gingiilor și poate crea un teren propice pentru bacterii. Dacă vă sărutați partenerul și faceți schimb de salivă, riscați să o transferați. 

"Saliva nu numai că ne menține gura umedă, dar este, de asemenea, un mediu excelent pentru ca bacteriile orale să trăiască și să se dezvolte", a declarat Saw pentru Insider. "Sărutându-ne timp de 10 secunde putem schimba aproximativ 80 de milioane de bacterii și microorganisme."

Sărutul unei persoane cu o igienă orală precară îți poate da mai multă placă bacteriană și te expune în timp la bacterii rele

Deși este normal să ai bacterii bune, sărutarea unei persoane cu bacterii rele în gură îți poate afecta propria igienă dentară.

Nu există nicio modalitate de a nu face schimb de bacterii atunci când îți săruți partenerul, potrivit Saw. Dar există modalități de a ține bacteriile sub control. 

Citește continuarea pe Spectacola și află cum poți evita problemele dentare și cum poți rezolva problema igienei dentare a partenerului (partenerei).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?