Țigările electronice, posibile reacții adverse: 35 de cazuri de convulsii

Țigările electronice sunt interzise de la comercializare într-un stat american
În SUA, Administrația Federală pentru Alimente și Medicamente (FDA) a lansat o investigație asupra țăgărilor electronice, după ce au fost înregistrate 35 de cazuri de convulsii.

O investigație științifică a fost lansată în SUA asupra țigărilor electronice, după ce au fost înregistrate în sistemul de raportare a reacțiilor adverse 35 de cazuri de convulsii în special la tineri și adulți tineri.

Anunțul a fost făcut de comisarul FDA, dr. Scott Gottlieb, MD, și de comisarul-adjunct principal al FDA. dr. Amy Abernethy.

Nicotina nu e inofensivă

„Știm că nicotina nu este o substanță inofensivă, mai ales în creierul în creștere al tinerilor noștri. Știm că inițierea și dependența de nicotină a celor până acum nefumători - în special tineri și adulți tineri - ridică probleme de sănătate publică. Aceste riscuri sunt printre multele motive pentru care credem atât de mult că niciun copil nu ar trebui să folosească niciun fel de produs din tutun", arată cei doi într-o declarație comună.

„Dar am fost de asemenea foarte clari că am spus că, chiar și pentru adulți, e-țigările nu sunt lipsite de risc. Deși credem că fumătorii adulți care se află în prezent dependenți, care opresc complet consumul de tutun combustibil și trec la pe țigările electronice, au potențialul de a-și îmbunătăți sănătatea, e-țigările continuă să reprezinte riscuri pentru sănătate. Acestea includ eliberarea posibilă a unor substanțe chimice la niveluri mai ridicate decât țigările convenționale. Am observat, de asemenea, date care indică faptul că pot exista și alte probleme de sănătate potențiale. Recunoaștem că, în multe domenii, este nevoie de mai multe informații pentru a evalua dacă există consecințe suplimentare asupra utilizării nicotinei, în special datorită utilizării țigaretelor electronice, dintre care unele produc concentrații mari de nicotină", au continat cei doi oficiali.

Întrucât aceste dispozitive de livrare a nicotinei sunt relativ noi, cei doi comisari remarcă lipsa de informații și spun că analizează toate datele existente, inclusiv finanțarea respectivelor cercetări, dar și raportările de reacții adverse înregistrate.

„Dintre eforturile în curs, am anunțat recent că analizăm potențialul pentru efectele directe ale reacțiilor adverse cauzate de e-țigaretele la plămâni, precum și alți factori de sănătate care pot fi afectați negativ aceste produse. În special, avem îngrijorări cu privire la efectele direct ale țigărilor electronice asupra căilor respiratorii. Acestea includ potențialul utilizării unor astfel de produse pentru a provoca modificări ale căilor respiratorii, care ar putea fi un precursori ai cancerului. Realizăm, în prezent, studii toxicologice asupra animalelor pentru a evalua în continuare semnalele pe care le-am văzut și care identifică aceste riscuri", notează, în declarația comună, comisarul FDA, dr. Scott Gottlieb, MD, și de comisarul-adjunct principal al FDA. dr. Amy Abernethy.

35 de cazuri de convulsii înregistrate

„Astăzi, noi informăm publicul despre o altă problemă emergentă privind siguranța, despre care FDA a devenit recent conștientă. Avem rapoarte care indică faptul că unii utilizatori de țigări electronice, în special tinerii și tinerii adulți, se confruntă cu convulsii în urma utilizării lor. Convulsiile sau crizele sunt cunoscute ca reacții adverse potențiale ale intoxicației cu nicotină și au fost raportate în literatura științifică în legătură cu înghițirea intenționată sau accidentală a e-lichidelor care conțin nicotină. Cu toate acestea, o revizuire FDA a rapoartelor de evenimente adverse declarate voluntar pentru aceste produse și prezentate la agenție și la centrele de control a intoxicațiilor au identificat un total de 35 de cazuri raportate de convulsii după utilizarea de țigări electronice, între anii 2010 și începutul anului 2019. În timp ce 35 de cazuri ar putea să nu pară prea mult, în comparație cu numărul total de persoane care utilizează e-țigarete, suntem totuși îngrijorați de aceste cazuri raportate. De asemenea, recunoaștem că nu toate cazurile pot fi raportate. Considerăm că aceste 35 de cazuri justifică investigația științifică pentru a vedea dacă există, de fapt, o legătură", mai arată cei doi.

Oficialii americani spun că chiar dacă în acest moment nu se poate stabili o legătură de cazualitate între țigările electronice și convulsii, au ales să atragă atenția publicului asupra acestui potențial risc pentru că este de daoria FDA să facă asta. „Acest lucru ajută, de asemenea, să încurajeze publicul să raporteze în mod voluntar evenimente adverse adverse care ne pot informa mai bine. Din păcate, în acest caz, multe dintre rapoartele primite până în prezent nu conțin informații suficiente pentru a identifica o anumită marcă sau sub-marcă de e-țigarete. Rapoartele nu oferă, de asemenea, suficiente detalii pentru a stabili un model clar sau relația cauză-efect pentru aceste incidente. De exemplu, crizele au fost raportate în rândul utilizatorilor pentru prima dată de țigări electronice și al utilizatorilor experimentați. În câteva situații, utilizatorii de țigări electronice au raportat o istorie anterioară a diagnosticului de convulsii. Câteva cazuri raportate au indicat că crizele au apărut în asociere cu utilizarea altor substanțe, cum ar fi marijuana sau amfetamine. Convulsiile au fost raportate ca aparând după câteva fumuri trase în piept sau la o zi după utilizare".

Pot fi mai multe cauze

Sunt mulți factori care pot duce la convulsii. „De exemplu, lichidele pentru țigările electronice au niveluri diferite de concentrații de nicotină, iar unele caracteristici de design pentru țigările electronice pot permite unui utilizator să obțină rapid nivuri ridicate de nicotină. De asemenea, comportamentele de utilizare a țigaretelor variază și utilizatorii pot inhala în mod deliberat sau din greșeală mai multă nicotină decât ar face-o în mod obișnuit. În plus, unele dintre incidentele raportate pot să nu fie direct legate de utilizarea de țigarete electronice - crizele ar putea fi declanșate de o condiție medicală subiacentă, de utilizarea altor substanțe sau de alți factori".

Dar, dată fiind natura acestor raportări prin sistemul de semnalizare a reacțiilor adverse, cei doi oficiali au anunțat că analizează întreaga bază de date pentru a vedea dacă nu sunt și alte cazuri. „Încurajăm profesioniștii în domeniul sănătății, consumatorii, părinții, profesorii și alți adulți interesați, precum și tinerii și adulții tineri utilizatori să fie conștienți de această problemă potențială de sănătate și să raporteze orice incidente trecute sau viitoare de crize/convulsii care au urmat utilizării e-țigaretelor către FDA. Rapoartele sau informațiile suplimentare despre aceste incidente ne pot ajuta să determinăm dacă există o conexiune și să identificăm factorii de risc comuni și dacă anumite atribute ale produselor e-țigarete, cum ar fi conținutul sau formula de nicotină, pot contribui la convulsii", se mai arată în document.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel