IDARUBICINUM - prospect
01 sep 2020, 17:20

Foto: Pixabay
IDARUBICINUM – prospect. Acțiune: Antineoplazic antibiotic din clasa antracicline; se intercalează între perechile de baze adiacente ale ADN-ului dublu catenar, cu inhibarea ADN-ului, ARN-ului și sintezei proteice.

IDARUBICINUM – prospect:

Denumire comercială: ZAVEDOS 

Forma: capsule, Pulbere liofilizată pentru soluție injectabilă

Indicații: Oral: Leucemie acută nonlimfocitară (LANL), neoplasm mamar. Injectabil: LANL la adulți pentru inducția remisiunii, leucemie acută limfocitară (LAL) ca tratament de linia a doua la adulți și copii. Cancer de sân.

Contraindicații: Hipersensibilitate la idarubicină sau/și la alte antracicline, afecțiuni renale sau hepatice severe, infecții greu de controlat; sarcină și alăptare.

Atenție!: Prudență în depresie medulară preexistentă, afecțiuni cardiace preexistente și terapii anterioare cu antracicline, iradiere totală sau transplant de măduvă osoasă în antecedente, infecții sistemice, boli gastrointestinale active; monitorizarea hematologică, cardiacă și hepatică; interacțiuni cu mielosupresive, radioterapie; șoferi și activități de precizie.

Reacții Adverse: Mielosupresie severă, toxicitate cardiacă, alopecie, greață, vărsături, inflamații ale mucoaselor, diaree, febră, tremor; rash cutanat, creșterea enzimelor hepatice și a bilirubinei, frisoane, infecții severe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?