IDARUBICINUM - prospect

Foto: Pixabay
IDARUBICINUM – prospect. Acțiune: Antineoplazic antibiotic din clasa antracicline; se intercalează între perechile de baze adiacente ale ADN-ului dublu catenar, cu inhibarea ADN-ului, ARN-ului și sintezei proteice.

IDARUBICINUM – prospect:

Denumire comercială: ZAVEDOS 

Forma: capsule, Pulbere liofilizată pentru soluție injectabilă

Indicații: Oral: Leucemie acută nonlimfocitară (LANL), neoplasm mamar. Injectabil: LANL la adulți pentru inducția remisiunii, leucemie acută limfocitară (LAL) ca tratament de linia a doua la adulți și copii. Cancer de sân.

Contraindicații: Hipersensibilitate la idarubicină sau/și la alte antracicline, afecțiuni renale sau hepatice severe, infecții greu de controlat; sarcină și alăptare.

Atenție!: Prudență în depresie medulară preexistentă, afecțiuni cardiace preexistente și terapii anterioare cu antracicline, iradiere totală sau transplant de măduvă osoasă în antecedente, infecții sistemice, boli gastrointestinale active; monitorizarea hematologică, cardiacă și hepatică; interacțiuni cu mielosupresive, radioterapie; șoferi și activități de precizie.

Reacții Adverse: Mielosupresie severă, toxicitate cardiacă, alopecie, greață, vărsături, inflamații ale mucoaselor, diaree, febră, tremor; rash cutanat, creșterea enzimelor hepatice și a bilirubinei, frisoane, infecții severe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel