Iași, valul patru de COVID-19: Doar 9 locuri libere la ATI în tot județul. Primarul Chirica face apel la populație să se vaccineze

Pacient în secția ATI a Spitalului Rol 2. Foto: ftografie cu caracter ilustrativ - Spitalul Militar Central / Daniel Iancu
Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a făcut vineri un apel la popuțaie să se vaccineze contra COVID-19, îngrijorat fiind că în tot județul mai sunt doar 9 locuri libere în secțiile ATI. 

„Nu mai există nicio îndoială: România a început să se confrunte cu al patrulea val al pandemiei de COVID-19. A crescut din nou numărul de pacienți infectați, crește numărul internărilor, inclusiv la ATI, crește numărul persoanelor decedate.

Varianta Delta a coronavirusului se dovedește extrem de periculoasă, îmbolnăvind tot mai mulți oameni și din ce în ce mai grav.

Așa cum au avertizat specialiștii, cele mai afectate de boală sunt persoanele nevaccinate. Acestea prezintă un risc de deces mult mai mare decât cei imunizați. În țările cu procent scăzut de persoane vaccinate, cum este și România, este o problemă de timp până când sistemele sanitare vor fi din nou copleșite de numărul mare de pacienți.

Dar, dacă în urmă cu un an lupta omului cu virusul SARS CoV-2 era complet inegală, pentru că nu aveam niciun mijloc de apărare, azi există mai multe vaccinuri care pot învinge boala. În aceste condiții, nu pot decât să repet apelul meu de suflet, cu atât mai mult cu cât mai este puțin timp până la începerea școlii”, a spus primarul Mihai Chirica, într-o conferință de presă. 

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Iași, în cursul dimineții de vineri 56 de paturi din spitalele din județ erau ocupate de persoane confirmate cu COVID-19, 9 dintre acestea fiind paturi de la Terapie Intensivă. De asemenea, în județ mai sunt libere doar 9 paturi de ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel