Hormonul recent descoperit care ar controla setea

Apă  FOTO: pexels.com
Cercetătorii susțin că un hormon, recent descoperit, ar juca un rol esențial în ajustarea nivelului de sete la nevoile corpului.

Cercetători de la Universitatea Saint Louis, SUA, au descoperit în organismul uman un nou hormon - fenixin - care ar juca un rol important în ajustarea nivelului de sete al unei persoane la nevoile corpului. Datele autorilor studiului arată că hidratarea zilnică este la fel de important ca și mâncarea. Noul hormon, susțin oamenii de știință, pare să controleze schimbările în sete și în alți hormoni care reglează echilibrul lichidelor corporale care apar odată cu înaintarea în vârstă.

Cercetătorii s-au concentrat pe controlul fiziologic al setei la femei, care a fost mai accentuat în timpul debutului pubertății, menstruației și după menopauză. Au mai analizat și modul în care mecanismele de control al setei au variat atât la bărbați, cât și la femei în vârstă, arată un comunicat al Societății Americane de Fiziologie.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel