Home office, diabet: 4 sfaturi pentru a gestiona boala în timp ce lucrați de acasă

Diabet
Pandemia a adus munca de acasă la un alt nivel. Acest lucru vine cu avantaje și dezavantaje. Iată câteva recomandări pentru diabeticii care fac home office, pentru a duce o viață echilibrată.

Conform protocoalelor de siguranță COVID-19, lucrăm pe cât posibil de acasă pentru a reduce răspândirea virusului. Din păcate, munca de acasă are un impact atât negativ, cât și pozitiv asupra sănătății. Unul dintre efectele negative este diabetul. Munca prelungită de acasă a făcut ca pentru mulți diabetici, boala să fie imposibil de controlat. Odată cu asta, pe listă au mai fost adăugate și creșterea în greutate, letargia, dependența de telefoane mobile, stilul de viață nesănătos, o dietă proastă etc. Și toate acestea joacă un rol major în a scăpa diabetul de sub control. Dr. Altamash Shaikh, endocrinolog și diabetolog la Spitalul Wockhardt, Mumbai Central, împărtășește câteva sfaturi pentru a vă gestiona diabetul în timp ce muncim de acasă.

Dormiți bine și culcați-vă puțin devreme

Pentru sănătatea noastră este necesar să dormim suficient. Lipsa odihnei și obiceiurile proaste de somn pot afecta sensibilitatea la insulină și nivelul de glucoză din sânge. Poate crește pofta de mâncare, ceea ce duce la creșterea în greutate. Lipsa somnului are ca rezultat scăderea hormonilor de creștere și creșterea nivelului de cortizol. Este mai bine să dormiți suficient în fiecare noapte timp de 7-8 ore.

Faceți exerciții pentru gestionarea diabetului și a stresului

Din cauza spațiului limitat, unii oameni se pot simți restricționați în ce privește antrenamentul. Cu toate acestea, munca de acasă și antrenamentul de acasă sunt ambele posibile. Oamenii se pot plimba sau pot face jogging chiar în casă. Cei care simt că trebuie să iasă în oraș pot face plimbări rapide, jogging prin păstrarea distanței sociale obligatorii. Faceți acasă exerciții precum flotări, trageri, genuflexiuni, abdomene, sărituri pe loc etc. Puteți petrece timp de calitate cu familia și prietenii prin telefon sau video. Deoarece stresul afectează nivelul de glucoză, răsfățați-vă și iubiți-vă, ceea ce va ajuta la construirea păcii interioare, astfel încât stresul să fie evitat. Meditația, asanele de yoga vă vor ține departe de stres.

Gestionați aportul de carbohidrați

Mâncatul la momentul potrivit este important pentru reducerea și întreținerea greutății. Pentru a menține nivelul de glucoză, gestionarea alimentelor, a somnului și exercițiile fizice sunt importante și trebuie să fiți conștient de acest lucru. Corpul nostru descompune carbohidrații în glucoză, iar mai târziu insulina ajută organismul să o folosească și să o stocheze pentru energie. Când mâncăm prea mulți carbohidrați sau dacă avem probleme cu funcția insulinei, acest proces eșuează și are loc o creștere bruscă a nivelului de glucoză. Pentru a controla nivelul de glucoză, gestionați aportul de carbohidrați și fiți conștienți de cât de mulți carbohidrați aveți nevoie. Planificarea adecvată a meselor poate ajuta la îmbunătățirea gestionării zahărului. Monitorizați-vă în mod regulat nivelul de glucoză și luați legătura cu medicul de familie.

Mențineți-vă hidratat

Beți suficientă apă, deoarece ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge controlat și riscul de a dezvolta glicemie ridicată scade. Prevenirea deshidratării ajută rinichii să elimine excesul de glucoză prin urină.

Amintiți-vă să:

Cereți planul de sănătate.

Faceți controale regulate.

Faceți exerciții fizice zilnic.

Faceți alegeri aimentare sănătoase.

Evitați stresul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel