Hipertensiunea arterială și banii. Sunt bogații mai sănătoși?

Hipertensiune
Bărbații avuți trebuie să-și îmbunătățească stilul de viață ca să nu dezvolte hipertensiune arterială.

”Bărbații cu venituri mai mari trebuie să își îmbunătățească stilul de viață pentru a preveni hipertensiunea arterială”, susține cercetătorul japonez Shingo Yanagiya de la Universitatea Hokkaido. Recomandările specialiștilor de îmbunătățire a stilului de viață includ o dietă sănătoasă, exerciții fizice, controlul greutății, menținerea alcoolului la niveluri moderate, chiar evitarea lui dacă se poate.

”Hipertensiunea arterială este o boală legată de stilul de viață. Ca medic văzând acești pacienți, am vrut să știu dacă riscul variază în funcție de clasa socioeconomică, pentru a ne ajuta să ne concentrăm eforturile de prevenire”, adaugă cercetătorul.

La cercetare au fost implicați 4.314 de oameni - 3.153 bărbați și 1.161 femei - cu locuri de muncă pe timp de zi și tensiune arterială normală. Autorii studiului au analizat legătura dintre venituri și dezvoltarea hipertensiunii arteriale pe o perioadă de doi ani. În comparație cu bărbații din categoria celor mai mici venituri, bărbații din grupul cu venituri cele mai mari aveau aproape două ori mai multe șanse să crească tensiune arterială ridicată, susțin cercetătorii.

La femei, nu a existat nicio legătură semnificativă între venit și tensiunea arterială. Cu toate acestea, femeile cu venituri gospodărești mai mari tindeau să aibă un risc mai mic de a dezvolta hipertensiune arterială. "Studiul nostru susține acest lucru: bărbații, dar nu și femeile, cu venituri ale gospodăriei mai mari au fost mai predispuși să fie obezi și să bea alcool în fiecare zi”, adaugă cercetătorii, potrivit unui comunicat.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel