Hepatita A, mure: avertismentul FDA

Minte în cea mai bună formă: o dietă sănătoasă ajută întotdeauna
Un focar de hepatita A s-a înregistrat în SUA după ce 11 oameni s-ar fi îmbolnăvit după consumul de mure.

11 oameni au fost diagnosticați cu hepatita A, iar dintre aceștia 6 au fost internați după ce ar fi consumat mure din producția americană, anunță medicinenet. Persoanele provin din statele Indiana, Nebraska și Wisconsin. Oficiali din Sănătate susțin că îmbolnăvirile ar fi fost din pricina consumului de mure proaspătă, non-organică, vândută la magazinele alimentare ale fermierilor.

Potrivit Administrației pentru Alimente și Droguri (FDA), boabele au provenit de la un centru de distribuție care livrează mure către magazinele fermierilor din 11 state. Autoritățile sfătuiesc americanii să nu mănânce mure proaspătă non-organică, cumpărată în perioada 30 septembrie 2019. Iar avertismentul FDA include fructe de pădure înghețate pentru utilizare ulterioară.

Oamenii care au cumpărat mure din magazinele fermierilor, în intervalul 9-30 septembrie, sau care au mâncat fructele de pădure în ultimele două săptămâni și nu au fost vaccinați pentru virusul hepatitei A ar trebui să discute cu furnizorul de servicii medicale pentru a determina dacă au nevoie de profilaxie post-expunere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel