Această metodă simplă ne ajută să...
Inflamația gastrică cauzată de Helicobacter pylori poate duce la gastrită superficială, ulcere și chiar cancer gastric. Infecțiile cu Helicobacter pylori necesită de obicei terapie triplă cu două antibiotice și un inhibitor al pompei de protoni.
Antibioticele pot provoca efecte secundare. Folosind tratamente naturale ar putea fi de ajutor în prevenirea acestor efecte secundare, protejarea stomacului, ajutând organismul pentru a lupta mai bine împotriva infecțiilor, și promovarea sănătății generale bune. În timp ce tratamente naturale nu poate eradica bacteriile, acestea ar putea ajuta la menținerea bacteriilor la un nivel scăzut.
Cercetătorii au efectuat o serie de studii privind abordările naturale pentru tratarea infecțiilor cu Helicobacter pylori. Astfel au fost identificate mai multe tratamente naturiste pentru a trata infecțiile cu Helicobacter Pylori, potrivit Medical News Today.
Vezi și: Obiceiul care duce la căderea părului. Cum poți să eviți acest lucru
Mierea este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene, iar oamenii au folosit-o ca medicament din cele mai vechi timpuri. Un studiu a arătat că mierea de Manuka a suprimat creșterea H. pylori în celulele epiteliale gastrice.
Aloe vera este un remediu pe bază de plante utilizate pentru a trata o varietate de boli, inclusiv:
- constipație
- detoxifiere
- sănătatea digestivă
- vindecarea rănilor
Într-un studiu, gelul din interiorul frunzelor unei plante aloe vera a fost eficient atât în inhibarea creșterii, cât și în uciderea tulpinilor Helicobacter pylori, chiar și a celor care au fost rezistente la medicamente. Acest lucru sugerează că aloe vera ar putea fi eficientă împotriva infecției cu H. pylori atunci când este utilizată în combinație cu antibiotice.
Vezi și: Lipsa mirosului, efect al long-COVID. În cât timp și cum îți poți recăpăta simțurile
Sulforafane, un compus găsit abundent în germenii de broccoli, s-a dovedit a ucide Helicobacter pylori. Studiile efectuate atât în eprubete, cât și pe subiecți animale și umani au demonstrat efectele favorabile ale compusului de broccoli împotriva bacteriilor H. pylori. Consumul de broccoli a scăzut, de asemenea, inflamația gastrică la șoarecii infectați cu H. pylori.
Lactoferina, o glicoproteină găsită atât în laptele uman, cât și în cel de vacă, a demonstrat o activitate inhibitoare împotriva Helicobacter pylori. Un studiu a folosit o combinație de antibiotice și lactoferină din laptele de vacă, ceea ce a dus la o rată de eradicare a sursei de H. pylori de 100% la 150% în cazul persoanelor afectate.
De asemenea, un compus numit melanoidină pare să inhibe creșterea bacteriilor H. pylori. Melanoidina este un compus format dintr-o reacție chimică între lactoza de zahăr și o proteină numită cazeină din lapte și produse lactate. Cercetările au arătat că melanoidina suprimă colonizarea sursei H. pylori atât la șoareci, cât și la om.
Vezi și: De ce nu este bine să îți golești vezica înainte de a pleca de acasă. Cum îți poți afecta sănătatea
Oamenii nu trebuie să ingereze uleiuri esențiale. În schimb, le pot inhala și le pot folosi ca parte a unei abordări de aromaterapie. Conform studiilor efectuate pe oameni și animale, uleiul esențial de lemongrass inhibă creșterea H. pylori.
Ceaiul verde este una dintre cele mai sănătoase și mai consumate băuturi din lume. Conține mulți antioxidanți și nutrienți. Într-un studiu pe animale, ceaiul verde a scăzut atât numărul de bacterii, cât și scorul inflamației șoarecilor infectați cu H. pylori. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că șoarecii care au primit ceai verde înainte de infecție au obținut rezultate mai bune.
Potrivit Food and Agriculture Organization, probioticele sunt microorganisme vii care oferă beneficii pentru sănătate oamenilor. Interesul pentru probiotice ca un tratament pentru H. pylori este în creștere.
Există numeroase tipuri de probiotice. Mulți oameni folosesc Bifidobacterium, care se găsește în produsele lactate și fermentate, pentru a preveni infecțiile gastro-intestinale.
Cercetările sugerează că bacteriile H. pylori sunt sensibile la lumina ultravioletă. În timpul fototerapiei, o sursă de lumină ultravioletă luminează întregul stomac.
Fototerapia a redus numărul de bacterii din stomac în mod semnificativ. Cu toate acestea, bacteriile se vor repopula la câteva zile după iluminare.
Sunt persoane care sunt infectate cu Helicobacter pylori și nu au niciun simptom. Este esențial să obțineți un diagnostic corect pentru a primi un tratament adecvat.
Helicobacter pylori, simptome
- dureri abdominale
- arsură în abdomen
- balonare
- greață
- reflux
- pierderea poftei de mâncare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...