Gripa, legată de numărul cazurilor spitalizate pentru insuficiență cardiacă

Pacient
Gripa nu numai că te face să te simți rău pentru o săptămână-două, ci te poate băga în spital pentru probleme cardiace grave. Iată ce explicații au specialiștii:

O echipă de cercetători a analizat rapoarte lunare de gripă de la Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) din patru comunități din SUA, în perioada octombrie 2010 și septembrie 2014. Pentru fiecare creștere de 5% a activității gripale (a numărului de persoane cu gripă), au descoperit că ratele de spitalizare pentru insuficiență cardiacă au crescut cu aproximativ 24% în aceiași lună.

Rezultatele au fost prezentate la Conferințele Științifice ale American Heart Association, de la Chicago, la sfărșitul anului tecut, și publicate anul acesta în JAMA Cardiology.

Vaccinarea, singurul mod de protecție

„Gripa poate influența evenimentele cardiovasculare, în special la persoanele cu risc ridicat, așa că nu ar trebui să ne complacem în privința vaccinării", a spus dr. Scott Solomon, autorul principal al studiului și profesor de medicină la Harvard Medical School și Brigham and Women Hospital din Boston. „Cel mai bun mod de a îmbunătăți rezultatele legate de gripă este vaccinarea oamenilor", a explicat specialistul.

Anterior, alte studii au arătat că oamenii aveau un risc de șase ori mai mare să facă un atac de cord în săptămâna după ce au fost diagnosticați cu gripă.
Donna Arnett, un epidemiolog și decan al College of Public Health de la Universitatea din Kentucky, care nu a fost implicată în noile cercetări, a declarat că riscul crescut de spitalizare cu insuficiență cardiacă găsit în studiu a fost mic, dar suficient de semnificativ pentru a transmite un mesaj.

„Cea mai importantă idee aici este că persoanele care au deja boli de inimă și pot fi susceptibile la insuficiență cardiacă ar trebui să fie vaccinate cu siguranță, deoarece gripa este, în cea mai mare parte, prevenibilă cu vaccinarea", a subliniat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel