Gravide cu hipertensiune, predispuse la bufeuri și transpirații nocturne la menopauză

Gravida
Un studiu susține că femeile care au avut hipertensiune arterială în timpul sarcinii sunt mai predispuse la simptome de menopauză deranjante, precum bufeuri și transpirații nocturne.

Cercetători de la Mayo Clinic, SUA, susțin, în urma unui studiu pe circa 2.600 de femei, că reprezentantele sexului frumos cu hipertensiune arterială în timpul sarcinii au o probabilitate mai mare să experimenteze simptome de menopauză deranjante - bufeuri și transpirații nocturne.

Participantele la studiu, cu vârste între 40 și 65 de ani, au completat un chestionar în care au raportat simptomele menopauzei și efectele acestor simptome asupra calității vieții lor, dar și dacă au avut tulburări de hipertensiune arterială în timpul sarcinii, cum ar fi preeclampsia sau hipertensiunea gestațională.

"Acest studiu este un alt amintire că aceste femei sunt diferite. Este important ca ele să nu primească doar educație cu privire la ceea ce pot experimenta în timpul menopauzei, dar, de asemenea, că acestea sunt supuse examinărilor de rutină și consiliere cu privire la modul în care își pot reduce riscul de boli de inimă”, susțin cercetătorii, potrivit Mayo Clinic.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel