Grăsime abdominală, cum scapi de ea. Sfaturile experților de la John's Hopkins

Exercițiile aerobice au efect antidepresiv
Specialiștii de la Spitalul John's Hopkins, clasat de ani buni în top 3 unități medicale din State, oferă câteva recomandări legat de cum să scăpați de grăsimea abdominală.

Grăsime abdominală, John's Hopkins. Kerry Stewart, director de Fiziologie Clinică si Cercetare la John's Hopkins, SUA, subliniază că, pe lângă sport, ar fi bine să citiți cu atenți etichetele produselor pe care le cumpărați, să gândiți un plan de mâncare și să stați departe de grăsimile nesănătoase, potrivit hopkinsmedicine.org.

Iată câteva idei care au la bază studii, fie ale cercetătorilor de la John's Hopkins, unul dintre cele mai bune spitale din SUA de ani buni, fie ale altor specialiști:

1. Carbohidrați în loc de grăsimi - cercetătorii John's Hopkins au vrut să vadă ce efecte asupra inimii au pierderea în greutate printr-o dietă săracă în carbohidrați față de una săracă, ținute timp de 6 luni - fiecare continand aceeasi cantitate de calorii: au observat că aceia cu o dietă săracă în carbohidrați au pierdut o medie de 10 pounds (4,5 kilograme) mai mult decât cei cu o dietă săracă în grăsimi. În ambele diete, a existat o pierdere de circa 2 până la 3 kilograme de țesut slab, împreună cu grăsimea, ceea ce înseamnă că procentul de pierdere a grăsimilor a fost mult mai ridicat în dieta cu conținut scăzut de carbohidrați.

2. Gândiți-vă la planul de mâncare, nu la dietă - Kerry Steward recomandă alegerea unui plan de alimentație sănătoasă pe care să-l puteți menține. „Beneficiul unei abordări cu conținut scăzut de carbohidrați este că implică pur și simplu învățarea unor alegeri mai bune pentru alimente - nu este necesară calcularea calorică. În general, un regim alimentar cu conținut scăzut de carbohidrați schimbă aportul departe de alimentele problematice - cei bogați în carbohidrați și zahăr și fără fibre, cum ar fi pâinea, baghetele și sucurile - și către alegeri bogate în fibre sau în proteine, cum ar fi legumele, fasole și carne sănătoasă", se explică pe hopkinsmedicine.org.

3. Mișcare„Unul dintre cele mai mari beneficii ale exercițiilor fizice este că veți obține o mulțime de beneficii pentru corp", mai precizează Kerry Stewart. Sportul are și alte efecete pe lângă scăderea grăsimii abdominale din organism: reduce nivelul de circulație al insulinei - ceea ce înseamnă că organismul va „atârna" pe grasime - și determină ficatul să folosească acizi grași, în special cei din jur. Pentru majoritatea oamenilor, 30-60 minute de exerciții moderate zilnic pare să fie „cantitatea" necesară.

4. Ridicați greutăți - ardeți mai multe calorii pe parcursul întregii zile, atât în repaus, cât și în timpul exercițiilor fizice.

5. Deveniți un cititor de etichete - comparați produsele; unele iaurturi susțin că sunt lipsite de grăsimi, dar au un conținut ridicat de carbohidrați, mai multe zaharuri decât altele; cantități mari de grăsimi și multe calorii conțin și alimente ca: sosul, maioneza, sosurile și dressing-urile pentru salată.

6. Stați departe de alimentele procesate - ingredientele din produsele ambalate și alimentele gustoase sunt adesea pline de grăsimi trans, adaos de zahăr și sare adăugată sau sodiu - trei lucruri care fac dificilă scăderea în greutate.

7. Pierderea în greutate duce la sănătatea inimii - o dieta bogată în grăsimi și carbohidrați poate îmbunătăți funcția arterială, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii John's Hopkins în 2012. După 6 luni, cei din dieta cu conținut scăzut de carbohidrați au pierdut mai multă greutate și într-un ritm mai rapid. Dar în ambele grupuri, când a fost pierdută greutatea - și mai ales atunci când grăsimea abdominală s-a diminuat – s-a observat că arterele s-au putut dezvolta mai bine. Studiul arată că nu trebuie să scoateți toate grăsimile dietetice ca să micșorați grăsimea abdominală. Pentru sănătatea inimii, pur și simplu pierderea în greutate și sportul par a fi esențiale, mai arată experții de la John's Hopkins.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel