GOLIMUMAB - prospect
21 ian, 11:52

Foto: Pixabay
GOLIMUMAB – prospect. Acțiune: Anticorp monoclonal inhibitor al factorului de necroză tumorală (TNF) alfa; împiedică activitatea pro-inflamatorie aTNF-alfa.

GOLIMUMAB – prospect:

Denumirea comercială: SIMPONI 

Forma: Soluție injectabilă cu pen sau seringă preumplută

Indicații: Poliartrită reumatoidă (PAR) activă, în stadii moderate până la severe, la adulți la care răspunsul la tratamentul cu medicamente antireumatice modificatoare ale bolii (MARMB) a fost inadecvat; PAR activă, în stadii severe, la adulți care nu au fost tratați anterior cu matotrexat (MTX).

G Ad:

Artrită psoriazică (APs) activă și progresivă, la adulții la care răspunsul la tratamentul anterior MARMB a fost inadecvat. 

Spondilita anchilozantă (SA) activă, în stadii severe, la adulții care au avut un răspuns inadecvat la terapia convențională.

Contraindicații: Hipersensibilitate. Tuberculoza activă (TB) sau alte infecții severe cum ar fi sepsisul și infecțiile oportuniste. iC moderată sau severă (clasa III/IV NYHA).

Atenție!: Monitorizare atentă în vederea depistării infecțiilor, inclusiv a tuberculozei, înainte, în timpul și 5 luni după terminarea trat. Dacă apar semne de infecții grave sau sepsis, se întrerupe trat. Risc de reactivare a hepatitei B; risc de agravare a Insuficienței Cardiace congestive, a afecțiunilor demielinizante ale sistemului nervos central sau periferic. Precauție la bolnavii cu antecedente maligne. Nu se recomandă asocierea cu anakinra sau abatacept. Nu se recomandă în sarcină; femeile fertile aflate în trat. trebuie să folosească metode eficiente de contracepție; pe timpul trat. și 6 luni după oprirea tratamentul nu se recomandă alăptarea.

Reacții Adverse: Foarte frecvente: infecții ale căilor respiratorii superioare (rinofaringite, faringite, laringite, rinite). Frecvente: infecții bacteriene (celulită), infecții virale (gripă, herpes), bronșită, sinuzită, infecții fungice superficiale; anemie; reacții alergice; depresie, insomnie; amețeli, parestezii, cefalee; HTA; constipație, dispepsie, dureri gastro-intestinale și abdominale; valori crescute ale ALT și AST; alopecie, dermatită, prurit, erupții cutanate; febră, astenie, reacții la locul de injectare (eritem, urticarie, indurație, durere, echimoze, prurit, iritație și parestezii), afectarea procesului de vindecare, disconfort la nivelul toracelui. 

Mai puțin frecvente: șoc septic, sepsis, tuberculoză, infecții ale căilor respiratorii inferioare, infecții oportuniste, pielonefrită, abcese, artrită bacteriană, bursite infecțioase; neoplasme (de ex. cancer de piele, carcinom cu celule scuamoase și nev melano-citic); leucopenie, trombocitopenie; tulburări tiroidiene; afecțiuni demielinizante (centrale și periferice), tulburări de echilibru, disgeuzie; tulburări vizuale (vedere încețoșată, scăderea acuității vizuale), conjunctivită, alergii oculare; tromboză; astm bronșic; gastrită, colită, boală de reflux gastroesofagian, stomatită; psoriazis. 

Rare: Reactivarea hepatitei B; șoc anafilactic, vasculită (sistemică), sarcoidoză; tulburări renale.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri