Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Glicemia, testată gratuită la Suceava. Ce au arătat unele analize
07 noi 2019 / 17:28
Trei persoane au fost internate în spital, iar alte câteva zeci au fost identificate cu pre-diabet şi diabet în cadrul testării gratuite a glicemiei organizate, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.
Teste

Glicemia, analize. Un număr de 347 de suceveni au beneficiat, joi, de măsurarea gratuită a glicemiei, acţiunea fiind organizată de Centrul Antidiabetic Judeţean, în parteneriat cu Federaţia Asociaţiilor Diabeticilor din România (FADR).

Potrivit coordonatorului Centrului Antidiabetic Judeţean, dr. Gabriela Creţeanu, în cadrul acestei acţiuni au fost identificate 63 de persoane cu pre-diabet, iar acestea au primit informaţii şi materiale educative privitoare la regimul de viaţă, dar şi recomandări pentru a repeta testarea glicemiei şi pentru a efectua analize specifice, potrivit Agerpres.

Totodată, un număr de 21 de persoane, reprezentând 6% dintre cei testaţi, au fost diagnosticate cu diabet zaharat, iar trei dintre acestea au fost internate de urgenţă în SJU Suceava. Ziua Mondială a Diabetului se desfăşoară în acest an sub sloganul "Diabetul şi familia", având ca simbol un cerc albastru.


Ştiri Recomandate

Bolile autoimune, în creștere: ce le determină
Malarie: o nouă soluție în tratarea acestei boli
Ritmul circadian, scris în gene ori nu?
Dieta vegană. Deficiențele nutriționale care distrug pielea
Nelu Tătaru: Proiectul de lege privind cerinţele CCR este gata
Cancerul testicular, simptome la care trebuie să fii atent
Postul intermitent: de ce este mai recomandat decât alte diete
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri