Ghidul pacienților cu hipertensiune pulmonară, lansat de Ziua Internațională a Hipertensiunii Pulmonare

Hipertensiune
Astăzi, 5 mai, de Ziua Internațională a Hipertensiunii Pulmonare, se lansează Ghidul pacienților cu hipertensiune pulmonară.

Hipertensiunea pulmonară poate afecta orice tânăr sau bătrân, femeie sau bărbat/ Azi, 5 mai, se marchează Ziua Internațională a Hipertensiunii Pulmonare, Asociația Pacienților Hipertensivi Pulmonari, iar în România se  lansează Ghidul pacienților cu hipertensiune pulmonară. Tot azi se va lumina în mov (culoarea acestei afecțiuni) a Turnului STS de pe str. Virtuții din București.

”În acest mod, dorim să atragem atenția asupra faptului că hipertensiunea pulmonară poate afecta pe oricine tânăr sau mai în vârstă, bărbat sau femeie. Este important ca oricine prezintă simptomele descrise în Ghid să meargă la medic”, a declarant Bogdan Burduja, președintele Asociației Pacienților Hipertensivi Pulmonari.

Ghidul a fost gândit ca un instrument care să ajute în tot ceea ce înseamnă managementul bolii (tratament, stil de viață, mișcare, etc.) pentru pacienții deja diagnosticați și aparținătorii lor. Pe de altă parte, Ghidul este destinat și populației generale, oricărei persoane care are nevoie de informație avizată despre un simptom cu care s-a confruntat. Ghidul a fost realizat de dr. Mădălina Brutaru, sub coordonarea prof. dr. Ioan Coman, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare ”CC Iliescu”.

Acest ghid face parte din campania noastră de informare „Respiră! Bucură-te de fiecare zi!“, realizată de Asociația Pacienților Hipertensivi Pulmonari în parteneriat cu COPAC. Ghidul poate fi consultat AICI și AICI.

Președintele COPAC, Radu Gănescu spune: ”Continuăm demersul nostru de a lansa ghiduri pentru pacienți realizate de medici specialiști, într-un limbaj simplu și ușor de înțeles. Pacienții au nevoie de materiale informative din surse avizate, realizate de medici”.

O discuție despre hipertensiunea pulmonara va avea loc în această seară de la ora 20.00 cu prof. dr. Ioan Coman, Institutul de Urgențe pentru Boli Cardiovasculare ”CC Iliescu”, pe care o puteți urmări pe pagina de Facebook a COPAC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel