Gamma, noua tulpină COVID, care îngrijorează medicii epidemiologi din SUA

Coronavirus. Foto: Pixabay
Medicii epidemiologi americani se arată îngrijorați de Gamma, o nouă tulpină a infecției COVID.

Medicul epidemiolog Scott Lindquist, specialist în statul american Washington, spune că îl îngrijorează Gamma, noua tulpină a COVID, detectată în unele state americane. ”Trebuie să fiu sincer - ultimul lucru la care mă gândesc înainte să mă culc, sunt variantele Covid, iar primul lucru la care mă gândesc dimineața sunt tot variantele. Sunt foarte îngrijorat de P.1. Am văzut-o în toată țara, desigur, dar o vedem în unele focare din estul statului Washingtonului, o vedem în alte state cu rate scăzute de vaccinare și sunt foarte îngrijorat de rolul pe care îl va avea acest P.1. va lua. Procentele au crescut”, a declarat dr Lindquist.

În SUA se vorbește nu doar de tulpina Delta (tulpina B.1.617.2) a COVID, ci și despre Gamma, cunoscută și sub numele de P.1, care se răspândește rapid în Brazilia. 

Noua tulpină are transmisibilitate crescută, îmbolnăvire mai severă, eficacitate scăzută a anticorpilor, însă creează dificultăți în tratarea ei, dar și în diagnosticare. Aceasta a fost raportată în mai multe regiuni din SUA, inclusiv în V și NE.

”Dacă te uiți la tendințele de-a lungul timpului, în ultimele săptămâni aproximativ 20% din toate variantele au fost varianta Gamma și aceasta a rămas stabilă în ultimele câteva săptămâni”, a spus specialistul Philip Chan, director medical consultant la Departamentul Sănătății din Rhode Island, arată DC News.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel