FULVESTRANTUM - prospect

Foto: Pixabay
FULVESTRANTUM - prospect. Acţiune: Antineoplazic antagonist competitiv al receptorilor pentru estrogeni, cu blocarea acţiunii trofice a hormonilor estrogeni; inhibă creşterea tumorilor mamare.

FULVESTRANTUM - prospect

Denumirea comercială: FASLODEX

Prezentare: Soluție injectabilă, seringi preumplute

Indicații: Cancer de sân avansat loco-regional sau metastazat, cu receptori estrogenici, la femeile aflate în postmenopauză, în caz de recidivă survenită în timpul sau după terapia antiestrogenică adjuvantă sau în caz de evoluţie sub tratamentul cu un antiestrogenic.

Contraindicații: Hipersensibilitate la substanţa activă sau la excipienţi, sarcină, alăptare, insuficienţă hepatică severă.

Atenție!: Insuficienţă hepatică uşoară sau moderată, insuficienţă renală severă cu Cl creatininei < 30 ml/min, paciente cu diateze hemoragice, trombocitopenie sau sub tratatamentul cu anticoagulante.

Reacții adverse: Bufeuri, greaţă, reacţii locale, la locul injectării; vărsături, diaree, anorexie; valori crescute ale enzimelor hepatice; erupţii cutanate; infecţii urinare; tromboembolism venos; cefalee, astenie, dureri de spate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel