Fructul de 60 de bani care te face mai energic decât o ceașcă de CAFEA

fructul mai energic decat o ceasca de cafea. FOTO Pexels @ Sarah Chai
Un fruct, mai energic decât o ceașcă de cafea. Ce alte beneficii are pentru sănătate.

”Știați că?

Un măr oferă mai multă energie decât o cafea?

Băutorii de cafea s-ar putea să conteste această afirmație, însă ea este adevărată. Consumul unui măr este o opțiune pentru a vă reîmprospăta energia. 

Merele au un conținut ridicat de carbohidrați, fibre, vitamina C și minerale, motiv pentru care sunt o adevărată sursă de energie”, spune cercetătorul Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, și prorector la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj, citat de Antena 3.

Merele, efecte nebănuite pentru sănătate. Combat hipertensiunea arterială și colesterolul

Cercetătorii au făcut un studiu, folosind date despre nutriție de la aproape 8.400 de persoane - inclusiv 753 care au spus că au mâncat un măr în fiecare zi. Dar, deși cei care au declarat că mănâncă zilnic mere păreau să folosească mai puține medicamente pe bază de prescripție medicală, ei nu au avut aceeași probabilitate să meargă la medic, față de ceilalți oameni din studiu.

Dar un articol recent din Critical Reviews in Food Science and Nutrition, care a inclus 16 studii ce implică consumul de mere, a găsit o serie de beneficii legate de inimă.

Consumul unui măr mediu pe zi poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului și a inflamației, au concluzionat autorii. Merele nedecojite sunt surse bune atât de fibre, cât și de compuși numiți polifenoli, care aduc beneficii sănătății inimii.

Soiurile populare de mere includ Red Delicious, McIntosh, Fuji, Gala și Honeycrisp, dar peste 100 de soiuri sunt cultivate comercial. Păstrați merele în frigider sau într-un loc răcoros, pentru a le păstra proaspete. Citește mai departe AICI.

Cum prevenim oboseala de peste zi. Ce băuturi trebuie evitat

Oboseala de după amiază poate fi prevenită prin evitarea unora dintre alimente, dar ce facem în cazul băuturilor? Cu ce putem să ne ridicăm nivelul de energie pentru a ne continua ziua de muncă sau pentru a rezista până la ore mai târzii. Și surprinzător, cafeaua nu se află printre aceste băuturi. Mai mulți nutriționiști au făcut, pentru EatThis, o listă cu băuturile care ne ”storc” de energie.

Cafeaua îndulcită. Deși sunt mulți care se bazează pe cafea pentru a-și începe ziua în forță, aceasta nu se află pe lista băuturilor ”de peste zi”, cofeina pe care o conține nemaiavând puterea cu care ne-am obișnuit, ci din contră, ne obosește. 

”Dacă vă începeți dimineața cu o cafea foarte dulce, probabil că veți avea o cădere nervoasă după un consum intens de zahăr și cofeină dimineața", spune nutriționistul Sydney Greene, pentru sursa citată. ”Așteptați-vă să vă simțiți obosiți în jurul orei 15:00-16:00, pe măsură ce glicemia și cortizolul vostru iau o cădere majoră.” Citește mai departe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel