Fructul care combate constipația. Ce alte beneficii aduce

Prunele sunt super fructe atunci când vine vorba de ameliorarea constipației. Efectul laxativ al acestora se datorează concentrațiilor mari ale sorbitolului de zahăr și a fibrei vegetale. 

Constipația este o condiție care afectează sistemul gastro-intestinal, care face dificilă apariția unei mișcări intestinale. Mișcările regulate ale intestinului variază de la persoană, la persoană, dar, dacă nu ați avut scaun de două sau trei zile, este posibil să fiți constipat.

Intestinele nu pot descompune sorbitolul. Când mănânci fructe bogate în sorbitol, zahărul nedigerat trage cantități mari de apă în intestinele, ceea ce ajută la împingerea scaunului și la promovarea mișcărilor intestinale. 

 

Potrivit unui studiu(link direct), publicat  în Critical Review in Food Science and Nutrition, prunele uscate și derivații acestora, cum ar fi sucul de prune, pot preveni constipația și  cancerul de colon.


Prunele uscate au o concentrație mai mare de sorbitol și fibre decât fructele proaspete. Dacă preferi prunele proaspete, acestea oferă aceleași beneficii dacă sunt consumate în cantități mai mari. Sucul de prune este o altă opțiune. 

Un studiu (link direct) din aprilie 2011, publicat în „Farmacologie alimentară și terapeutică”, arată că 50 g de prune - aproximativ patru sau cinci prune - de două ori pe zi, erau mai eficiente decât psyllium pentru tratamentul constipației ușoare până la moderate.

 Prunele uscate conțin și:

fier, care ajută la prevenirea anemiei
potasiu, care ajută la tensiunea arterială sănătoasă
zaharuri combinate cu fibre solubile, care asigură energie susținută
compuși fenolici, care ajută la prevenirea bolilor cronice
bor, care poate ajuta la prevenirea osteoporozei

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel