Formula de raportare a cazurilor COVID-19 se schimbă. MS va lua în calcul mai mulți factori
27 ian, 11:16
Ministerul Sănătăţii pregăteşte o formulă care să evalueze mai bine situaţia epidemiei de COVID-19 din România.
Covid-19. Foto: Pixabay

Medicul Călin Alexandru, director în cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţe (DSU), a anunţat că Ministerul Sănătăii lucrează acum la o formulă ce va lua în calcul şi alţi parametri, înafară de simpla incidenţă a cazurilor de SARS-CoV-2 la nivelul unui judeţ.

„Din punctul nostru de vedere, o raportare strict la incidenţă poate să ne conducă la concluzii greşite. Ieri (luni - n.r.) a avut loc o şedinţă a Comitetului tehnico-ştiinţific de pe lângă Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, iar colegii de la Ministerul Sănătăţii ne-au informat că lucrează la un algoritm ceva mai complex. 

Argumentul pe care l-aş aduce aici este că, în pofida unei incidenţe care este în scădere evidentă, noi avem un platou sau o foarte uşoară scădere a numărului de cazuri care sunt internate în spitale şi a numărului de cazuri de terapie intensivă, care reprezintă totuşi un argument sau un indicator mult mai important din punct de vedere medical al efectului pandemiei la nivelul populaţiei din România. 

Deci, cu mare probabilitate, va exista o formulă care va lua în calcul şi alţi parametri decât strict simpla incidenţă a cazurilor la nivelul unui judeţ", a precizat reprezentantul DSU, la o conferinţă de presă.


Ştiri Recomandate

Câte doze de vaccin a trimis România Republicii Moldova. MESAJUL președintelui
TIOGUANINUM - prospect
SULBUTIAMINUM - prospect
SUGAMMADEXUM - prospect
Guta: ce alimente sunt asociate cu afecțiunea dureroasă
BOSENTANUM - prospect
Chipsuri de cartofi: cum le pregătești acasă, rapid și ușor
FONDAPARINUX SODIUM - prospect
CEFPODOXIMUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri