Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Focar de febră Dengue: peste 40 de oameni din Bangladesh au murit. Spitalele locale nu mai fac față
13 aug, 22:11
Peste 40 de oameni din Bangladesh au murit în ceea ce presa spune că este cel mai grav focar de debră Dengue. Spitalele locale nu mai fac față la miile de oameni ce vin să ceară tratament.
Țânțarii transmit febra Dengue

Focar febră Dengue. Un grav focat de febră Dengue a izbucnit în Bangladesh, iar AFP spune că este cel mai grav focar de până acum. Febra Dengue este o infecție virală transmisă de ţânţari, provoacă simptome asemănătoare gripei, dar poate fi mortală dacă se dezvoltă într-o febră hemoragică.

Această boală e, de regulă, întâlnită în această ţară sud-asiatică în perioada musonică, între iunie şi septembrie. Însă, anul acesta a făcut ravagii: peste 44.000 de persoane internate în spitale din luna ianuarie, dintre care circa 2.100 doar luni- susține un responsabil de la Ministerului Sănătăţii, Ayesha Akhter. Aceasta a afirmat pentru AFP că s-”au fost confirmat până luni 40 de decese provocate de Dengue”. Presa locală scrie că sunt mai mulți morți decât susțin autoritățile și avansează cifra de peste 100, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătăţii din Bangladesh a declarat că focarul "se reduce treptat" în timp ce inaugura o secţie de urgenţă dedicată acestei boli într-un un spital public din Dhaka. În Bangladesh, sute de mii de persoane au părăsit oraşele în vacanţa de o săptămână care marchează festivalul musulman Eid-al-Adhaca să se întoarcă la casele familiile lor din mediul rural, sporind temerile cu privire la o răspândire şi mai mare a bolii.

 


Ştiri Recomandate

Locuințe pentru medici, Satu Mare. 13 apartamente ANL repartizate
Dr Stefan Voiculescu despre riscul cancerului de sân, când și de ce apare
Trei cazuri de scarlatină, la o școală din Drăgășani
Antigripal: 29.235 de suceveni s-au vaccinat până la 1 decembrie
Blocul Operator Central al SUUB va fi redeschis. 11 săli de operație moderne
Ministerul Sănătății, ultimele informații despre REZIDENȚIAT 2019
Rujeola, 140.000 de decese în 2018. OMS: Moartea unui copil de o astfel de boală e revoltător
Prognostic hepatita C, simptome și tratament
Comentarii