FNPMF: 424 localități fără medic de familie. Harta dezastrului

Harta localităților fără medici de familie. Sursa: FNPMF
Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie – FNPMF - a realizat harta celor 424 de localități care nu au niciun medic de familie. Practic, CNAS recunoaște că ne mai trebuie 1.353 de medici de familie.

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie – FNPMF - a reușit să obțină datele de la CNAS care arată că locuitorii din sute de localități din România nu au acces la medicina primară, de familie.

„Am revenit cu solicitarea către CNAS, în baza legii 544/2001 privind accesul la informaţiile de interes public, pentru a primi datele despre necesarul de cabinete de medicina familiei. De această dată CNAS ne-a răspuns complet și în formatul electronic solicitat, lucru pentru care îi mulțumim. Pe baza acestor date colegul nostru dr. Catalin Petrencic, medic de familie în comuna Mănăstirea, județul Călărași, vicepreședinte FNPMF în perioada 2015-2019, a realizat o nouă hartă a localităților fără medici de familie și o nouă hartă a localităților unde mai este un necesar neacoperit de medici de familie. Ultima hartă de acest fel a fost realizată tot de colegul nostru în anul 2015", se arată în comunicatul FNPMF.

Dr. Cătălin Petrencic face pe pagina sa și o analiză a acestor date:

„Sunt 10.083 medici de familie în relație contractuală cu CNAS (fără casa OPSNAJ) și CNAS afirmă că ar mai trebui încă 1.353 medici de familie. Centralizarea datelor primite arată însă astfel: sunt 424 localități care nu au niciun medic de familie. În aceste localități ar fi necesari, raportat la numărul locuitorilor, 472 medici", arată Dr. Cătălin Petrencic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel