Florin Piersic, sub strictă supraveghere medicală. Institutul Matei Balș: Nu putem face afirmații privitoare le evoluție

Florin Piersic - FOTO: Captură YouTube@Dan Negru
Florin Piersic se află internat la Institutul Matei Balș, acesta fiind sub strict supraveghere medicală. Medicii care l-au tratat pe artist au făcut declarații despre starea de sănătate a acestuia.

Medicii de la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" au declarat că starea de sănătate a actorului Florin Piersic este stabilă. Acesta primește în principal tratament perfuzabil și este capabil să își desfășoare activitățile zilnice, inclusiv să meargă, să mănânce și să comunice.

"Maestrul Florin Piersic dorește să transmită gânduri bune pentru toți admiratorii dumnealui și să îi asigure că "este pe mâini bune". Începând din momentul internării, 07 MAI ora 22:30, D-nul Florin Piersic se afla într-o evaluare complexă legată de procesul infecțios, care presupune abordare multidisciplinară (ortopedică, cardiologică).

Este stabil la acest moment și se află sub strictă supraveghere medicală. Nu putem face afirmații privitoare le evoluție, ținând cont de vârstă și de comorbidități. Vom revenii cu detalii ulterior", se arată în comunicatul remis de Institutul Matei Balș.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat, aseară cu o aeronavă SMURD de la Cluj, la Institutul Matei Balș din București.

Vezi și: Cum putem distinge simptomele unei alergii de cele ale unei infecții respiratorii. Simptomul care nu se regăsește în alergii. Dr. Cristian Oancea: Se pot confunda

Ce spun medicii de la Cluj

Medicul Horia Roşianu de la Institutul Inimii din Cluj Napoca a explicat că atunci când Florin Piersic s-a internat în unitatea medicală, acesta suferea de septicemie. De asemenea, a subliniat necesitatea eliminării protezei de genunchi și a stimulatorului cardiac, care reprezentau surse secundare de infecție.

"Situaţia era a unui pacient cu septicemie, cu o infecţie generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularităţi, şi anume două zone protetice: proteză de genunchi şi material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui.

Este un principiu cunoscut în medicină că materialele protetice nu se pot apăra, nu au o imunitate suficientă în faţa unei infecţii severe, altfel spus, în acele zone germenii bacterieni se colonizează şi se sustrag tratamentului antibiotic astfel încât un principiu general spune aşa că ar trebui extrase toate materialele protetice pentru a da posibilitatea tratamentului antibiotic să acţioneze împotriva germenilor care determină infecţia septicemică.

Ar fi trebuit extrasă proteza de genunchi. Sigur, este o acţiune pe care nu ne-o putem noi asuma, nu aparţine specialităţii noastre, dar în acelaşi timp, din nefericire, cum sigur putea să fie de aşteptat, s-au infectat şi sondele stimulatorului cardiac, sonde care sunt direct în inimă", a declarat Horia Roşianu, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Vezi și: Afecțiunile care duc la insuficiență respiratorie. Dr. Cristian Oancea: Mare atenție!

De altfel, dr. Horia Roșianu a dezvăluit detalii despre intervenția medicală complexă la care a participat în cazul actorului Florin Piersic. Împreună cu o echipă multidisciplinară formată din managerul spitalului, șeful terapiei intensive, un coleg ortoped de la Spitalul Militar și alți specialiști din cardiologie, au efectuat o vizită detaliată pacientuluiTop of Form

"În noaptea de vineri spre sâmbătă, ne-am întors în ţară ca familie, sâmbătă dimineaţa, împreună cu domnul manager, împreună cu domnul doctor Ştef, şeful terapiei intensive, împreună cu un coleg ortoped de la Spitalul Militar şi cu alţi colegi din cardiologie, făcând  o şedinţă de lucru multidisciplinară, i-am făcut o vizită amănunţită domnului Florin Piersic şi concluzia noastră a fost foarte clară trebuie îndepărtate focarele secundare de infecţie, proteza de genunchi şi/sau sondele şi stimulatorul cardiac.  Ambele ar trebui îndepărtate ca să poţi rezolva problema infecţiei septicenice", a explicat medicul de la Institutul Inimii.

La finalul lunii aprilie, Florin Piersic a fost adus la spital după ce a resimțit un disconfort în timpul unui spectacol. Aici, actorul a fost supus unei intervenții chirurgicale la nivelul genunchiului, în urma descoperirii unei infecții de către medici.

După operație, el a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj Napoca pentru monitorizare continuă. Marți, 7 mai 2024, la solicitarea familiei, Florin Piersic a fost transportat la Institutul "Matei Balș" din Capitală pentru continuarea tratamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel