Fetiță de numai un an, răpusă de COVID-19

Deces,
O fetiță de doar un an a murit în urma infecției COVID-19. Micuța avea comorbidități.

O fetiță de doar un anișor a murit în urma infecției COVID-19. Decesul a fost înregistrat în ultimele 24 de ore, în ciuda faptului că numărul infecțiilor scade, precum și cel al deceselor. de altfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 58 de decese, iar altele 8 fiind înregistrate azi, dar petrecute anterior, 6 în luna octombrie 2021 și 2 în luna noiembrie 2021.

„Decesul la grupa de vârstă 0-9 ani: Un pacient din județul Mureș , în vârstă de 1 an, de sex feminin, care prezenta comorbidități”, arată comunicatul GCS. 

De asemenea, 8 minori se mai găsesc încă în secțiile ATI, din totalul de 110 copii internați în spital.

Teste pentru varianta Omicron, în România 

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, spune că nu este exclus ca cele trei  persoane care au sosit din Africa de Sud și au fost testate pozitiv, să fie infectate cu varianta Omicron.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că nu este exclus ca cele trei persoane care au fost testate pozitiv la sosirea din Africa de Sud, să fie infectate cu noua variantă Omicron.

"Așteptăm rezultatele. Sigur că nu e exclus să fie și noua tulpină, pentru că, în mod evident, din zona din care vin persoanele respective încet-încet tulpina dominantă devine Omicron, în detrimentul tulpinii Delta", a spus Alexandru Rafila.

Ministrul mai spune că, deocamdată, nu se poate discuta despre restricții, dar sistemul medical este pregătit pentru un eventual nou val al pandemiei.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a făcut şi un apel la vaccinare, spunând că trebuie crescută capacitatea de testare şi imunizare,

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel