Fertilitatea, afectată de greutate? Concluziile studiilor

Astenie
Fertilitatea pare a fi afectată de greutate în cazul bărbaților, arată studii citate de un urolog pe blogul publicației webmd.com.

Cercetările dovedesc că fertilitatea este afectată de surplusul de kilograme. Urologul Paul Turek scrie pe blogul webmd.com că un studiu danez a demonstrat că bărbații supraponderali au o concentrație de spermatozoizi cu 22% mai mică decât bărbații sănătoși.

„Ceea ce este interesant este și faptul că bărbații slabi cu un indice de masă corporală mai mic de 20 au avut, de asemenea, o calitate superioară a spermei decât bărbații sănătoși. Dar este fertilitatea afectată de greutatea dumneavoastră? Se pare că da", susține urologul Paul Turek, pentru sursa citată.

O altă cercetare a arătat că, pentru fiecare creștere de 20 de kilograme a greutății unui om, există o creștere cu 10% a șanselor de infertilitate. Iar asta s-a adeverit și când au fost luați în considerare alți factori care ar putea influența rezultatele - greutatea partenerului, vârsta bărbatului, fumatul, consumul de alcool.

Cum influențează greutatea fertitilitatea

Astfel apare întrebarea: cum influențează greutatea producția de spermă și fertilitatea? „O teorie este că hormonii sexuali sunt modificați prin schimbări ale greutății. (...) Obezitatea crește depozitele de grăsimi și grăsimile transformă hormonii masculini (testosteron) în hormoni feminini (estrogeni)", ar fi o explicație, susține Turek.

O altă ipoteză avansată de cercetători ar fi că diferența normală de temperatură dintre testicule și organism se pierde prin grăsime, deoarece tinde să se izoleze și să ducă la supraîncălzire. Nici când bărbatul este prea slab, corpul simte că este înfometat, scade producția hormonală și asta afectează fertilitatea spermatozoizilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel