FENSPIRIDUM - prospect
15 sep 2020, 00:47

Foto: Pixabay
FENSPIRIDUM - prospect. Acţiune: Bronhodilatator şi antiinflamator; blochează receptorii histaminici H1, are efect antispastic de tip musculotrop papaverinic, reduce producţia de factori proinflamatori (cytokine, TNF-alfa, derivaţi de acid arahidonic şi radicali liberi), dintre care unii au şi efect bronhoconstrictor. 

FENSPIRIDUM - prospect

Denumire comercială: EURESPAL

Preznetare: Sirop, Coprimate 

Indicații: Tratamentul simptomelor (tuse şi expectoraţie) din cursul bronhopneumopatiilor, la adulţi şi copii > 2 ani. 

Contraindicații : Hipersensibilitate. Copii < 2 ani.

Atenție!: Nu este recomandată administrarea fenspiridei în timpul sarcinii sau alăptării. Fenspirida poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, datorită posibilităţii apariţiei somnolenţei. Siropul conţine zahăr, de aceea este necesară atenţie la pacienţii cu diabet zaharat sau diete hipoglucidice. 

Reacții adverse: Somnolenţă, greaţă, dureri epigastrice. Rar pot să apară tahicardie moderată, care dispare la reducerea dozelor, eritem cutanat, erupţii cutanate, urticarie, edem angioneurotic, eritem pigmentar fix. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?