Fenomenul Flavia Groșan: Pacienți COVID-19 refuză tratamentul cu oxigen, deși sunt în stare gravă
23 Martie 2021, 15:04

Pacienți COVID-19, care ajung la spital în stare gravă,  cu probleme serioase de respirație, refuză administrarea oxigenului suplimentar, după declarațiile controversate făcute de medicul Flavia Groșan. 

Șeful UPU-SMURD de la Spitalul Judeţean din Oradea, dr. Hadrian Borcea, spune că pacienții COVID care ajung la spital în stare gravă, cu probleme serioase de respirație, refuză administrarea oxigenului suplimentar, după declarațiile controversate făcute de medicul Flavia Groșan. 

"Asta se întâmplă de joia trecută. Vă dau un exemplu concret de azi dimineaţă. Un pacient de circa 40 de ani, care era într-o stare atât de gravă încât ulterior a ajuns la ATI, intubat, şi a fost pus şi pe circulaţie extracorporală, deşi abia putea respira, s-a dat jos de pe targă implorându-ne să nu-i dăm oxigen.", a declarat dr. Hadrian Borcea pentru eBihoreanul.

"Colegele mele, văzând că refuză oxigenul, l-au lăsat în pace. Au zis Ok, nu vreţi? Bine, staţi 5 minute liniştit. După 5 minute, neputând respira, omul şi-a pus singur masca de oxigen.", a precizat dr. Borcea.

Fenomenul Groșan creează probleme

 

"Oameni în stare gravă, fără cunoştinţe medicale, sunt învăţaţi să refuze ajutorul medical, fiind convinşi că acesta le face rău. Este o psihoză pe care nu mi-o imaginam, dar care face extrem de mult rău, în primul rând pacienţilor, pentru că ei suferă, nu cei care le transmit să refuze asistenţa medicală sau, mai rău, să considere că aceasta le este vătămătoare.", consideră medicul Borcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?