Femeile supraponderale ar trebuie să mănânce zilnic un avocado, efect SPECTACULOS pentru sănătate. STUDIU

Avocado. Foto: Pixabay
Un nou studiu arată că la femei, mai ales la cele supraponderale sau obeze, consumul a unui avocado pe zi are un efect senzațional pentru sănătate și chiar ar putea fi mijloc de prevenție pentru o boală cronică devastatoare. 

Un avocado pe zi ar putea ajuta la redistribuirea grăsimii abdominale la femei către un profil mai sănătos, potrivit unui nou studiu revoluționar realizat la University of Illinois Urbana-Champaign și publicat în Journal of Nutrition (link direct studiu)

O sută cinci adulți cu supraponderalitate și obezitate au participat la un studiu controlat randomizat care le-a oferit o masă pe zi timp de 12 săptămâni. Femeile care au consumat avocado ca parte a mesei zilnice au avut o reducere a grăsimii abdominale viscerale mai profunde.

Afectează grăsimea periculoasă legată de diabet

„Scopul nu era scăderea în greutate; am fost interesați să înțelegem ce face consumul de avocado în modul în care indivizii își depozitează grăsimea corporală. Localizarea grăsimilor în corp joacă un rol important în sănătate”, a subliniat Naiman Khan, profesor de kinesiologie și sănătate comunitară din Illinois

„În abdomen, există două tipuri de grăsimi: grăsimea care se acumulează chiar sub piele, numită grăsime subcutanată, și grăsimea care se acumulează mai adânc în abdomen, cunoscută sub numele de grăsime viscerală, care înconjoară organele interne. Persoane cu o proporție mai mare de că grăsimea viscerală mai profundă prezintă un risc mai mare de a dezvolta diabet zaharat. Așa că am fost interesați să stabilim dacă raportul dintre grăsimea subcutanată și grăsimea viscerală sa modificat odată cu consumul de avocado”, a spus el.

 La bărbați nu are același efect

Deși la subiecții-femei care au consumat un avocado pe zi s-a redus grăsimea abdominală viscerală periculoasă, dar și raportul dintre grăsimea viscerală și grăsimea subcutanată, indicând o redistribuire a grăsimii departe de organe, la bărbații care au consumat avocado asta nu s-a întâmplat. 

„În timp ce consumul zilnic de avocado nu a modificat toleranța la glucoză, ceea ce am aflat este că un model dietetic care include un avocado în fiecare zi a afectat modul în care indivizii depozitează grăsimea corporală într-un mod benefic pentru sănătatea lor, dar beneficiile au fost în primul rând la femei”, a detalia Khan. El a subliniat că faptul că avocado are acest la femei, dar nu și la bărbați, arată că intervențiile dietetice pentru reducerea grăsimii care înconjoară organele ar trebui să fie adaptate în funcție de sex. 

„Cercetările noastre nu doar că evidențiază beneficiile consumului zilnic de avocado asupra diferitelor tipuri de distribuție a grăsimilor între sexe, ci ne și oferă o bază pentru a desfășura lucrări suplimentare pentru a înțelege impactul complet al avocado-ului asupra grăsimii corporale și asupra sănătății”, a spus coautorul studiului Richard Mackenzie, profesor de metabolism uman la Universitatea din Roehampton din Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel