Femeie care avea COVID-19, decedată într-un avion. Caz confirmat după luni de zile
20 oct, 19:29
Oficiali americani au confirmat după trei luni că o femeie de circa 30 de ani din Texas a murit din cauza COVID-19 în timp ce se afla la bordul unui avion.
Zbor, avion      Foto: pexels.com

Femeia - care a fost identificată doar ca fiind o rezidentă din Garland, Texas - a murit în timp ce avionul se afla încă pe pista din Arizona, a confirmat Lauren Trimble, oficial al Administrației Comitatului Dallas, notează BuzzFeed News.

Femeia avea probleme cu respirația și i s-a administrat oxigen înainte de a muri. Nu este clar dacă femeia știa că a fost infectată cu coronavirus înainte de a urca în avionul care se îndrepta spre Dallas, Texas. Ea avea comorbidități care dau un risc ridicat de complicații la COVID-19, potrivit comunicatului autorităților din Dallas.

Deși incidentul a avut loc acum trei luni, autoritățile au anunțat abia acum câteva zile că decesul s-a datorat COVID-19, a declarat, duminică, judecătorul Clay Jenkins.

„Aș încuraja cu tărie oamenii să nu creadă că sunt invincibili față de COVID-19, doar pentru nu cred că se află într-o categorie cu risc ridicat”, a spus Jenkins.

Nu este clar, în acest moment, dacă Aeroportul din Arizona sau Compania aeriană care efectua zborul au fost implicate în vreun fel în incident.

De atujnci, însă, au fost puse în aplicare mai multe reglementări speciale coronavirus pentru a proteja călătorii în timpul pandemiei, inclusiv ecranele care citesc temperatura și, în unele aeroporturi, se face pe loc testarea COVID-19, notează și The Hill. 


Ştiri Recomandate

Strategia de vaccinare anti-COVID, discutată în CSAT
Distanțarea socială: cum afectează creierul
RAPORT UNOPA: Pacienții cu HIV, grav afectați de criza COVID-19
Dr Mariana Mărdărescu. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
HIV, un virus parșiv. Cum se adaptează el la medicamente
DELAMANIDUM - prospect
CARMUSTINUM - prospect
TELAPREVIRUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri