Femeia care a făcut șoc anafilactic după prima doză de vaccin, externată

Vaccin Covid-19. Foto Pexels / Gustavo Fring
Femeia care a făcut șoc anafilactic duminică, la Slatina, după prima doză de vaccin, a fost externată, a anunțat directorul medical al Spitalului din Slatina. 

„Este vorba de o pacientă de 46 de ani care duminică a dezvoltat o reacție alergică severă la administrarea vaccinului, manifestată printr-o reacție cutanată și cu hipotensiune. A fost stabilizată la centrul de vaccinare și a fost adusă stabilă hemodinamic și respirator la camera de gardă a Spitalului Județean Slatina, în cursul zilei de duminică. Pacienta a fost evaluată de echipa de gardă și a fost decisă internarea în Terapie Intensivă pentru o supraveghere atentă și pentru a preveni practic orice surpriză neplăcută. Pe tot parcursul internării în secția de terapie intensivă a fost stabilă hemodinamic și respirator și nu a prezentat niciun fel de manifestare clinică repetitivă a reacției alergice, motiv pentru care a doua zi a fost transferată pentru supraveghere pe secția de medicină internă. Astăzi a fost externată fără niciun fel de problemă sau incident”, a declarat dr Radu Ene, directorul medical al Spitalului Județean Slatina, la Antena3. 

El a spus că femeia nu se știa cu alergii și nu avea nicio medicație specială înainte de acest eveniment. 

„Este evident că această pacientă are un teren atopic care poate să dezvolte alergii și i s-a recomandat să urmărească mai departe posibile reacții la alți alergeni și să consulte un medic alergolog”, a explicat directorul medical. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel