Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi: Medicii școlari să dea trimiteri către specialiști

Trimitere de la medic
Dreptul medicilor școlari de a da trimiteri gratuite către specialiști a fost discutat într-o conferință de presă de către lideri din Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti și Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi.

Medici școlari, trimiteri. "Reţeaua de medicină şcolară din Bucureşti este un model de bune practici pentru toată România. Acest lucru este recunoscut de Societatea Medicilor de Medicină Şcolară din România, alături de care (...) solicităm dreptul medicilor şcolari de a elibera bilete de trimitere gratuite către specialişti pentru copiii din şcoli, cu atât mai mult cu cât medicilor şcolari le revin dreptul şi atribuţiile de a consulta în fiecare an copiii din grădiniţe, şcoli şi licee. Acest demers a fost sprijinit şi de Colegiul Medicilor din Bucureşti şi petiţiile noastre au fost înregistrate şi la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, şi la Casa Naţională de Asigurări, şi la Ministerul Sănătăţii. Sper că demersurile vor avea succes", a spus Ablachim Turkes, într-o conferinţă de presă, la sediul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale București, citată de Agerpres.

Opinia sa a fost împărtășită de preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Eugen Ilea.

Acesta susține că prin darea trimiterilor de către medicii școlari s-ar economisi timp: "Astă primăvară, împreună cu doamna director, am făcut demersuri către Ministerul Sănătăţii, astfel încât medicii de medicină şcolară să poată să facă acel lucru pe care îl poate şi medicul de familie: să facă trimiteri către specialişti. Aştept încă răspuns de la Ministerul Sănătăţii. Mie mi se pare normal: sunt tot medici, sunt specialişti, pot să facă acest lucru conform legii (...) şi ne-ar uşura şi nouă şi timpul, şi munca pe care am face-o, stând cu orele pe la cabinetele medicilor de familie pentru a obţine o trimitere".

În Bucureşti sunt 440 de cabinete medicale şcolare, 142 de cabinete stomatologice în şcoli, nouă cabinete medicale universitare şi 13 cabinete stomatologie universitare. Toate deservesc 250.000 de elevi şi 119.000 de studenţi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel