Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Febra dengue: O bătrână, a 16-a victimă din Nicaragua. Zeci de mii de persoane infectate
09 sep 2019 / 21:02
Febra dengue face victime în Nicaragua, unde autoritățile anunțau în urmă cu câteva zile că e posibil să fi fost infectate peste 74.000 de persoane. Cea de-a 16-a victimă este o bătrână, iar în Nicaragua a fost decretată alerta epidemiologică din cauza acestei boli infecțioase, a informat duminică Ministerul Sănătății din țara sud-americană.
Țânțar

A 16-a victimă cu febră dengue a fost Juana Alicia Alarcón, în vârstă de 76 de ani, care a stat spitalizată timp de 14 zile. Ea a decedat sâmbătă din cauza complicațiilor bolii infecțioase, potrivit unui raport al autoritățile medicale locale, citat de EFE.

În Nicaragua a fost declarată alerta epidemiologică din cauza acestei boli infecțioase transmise prin înțepătura de țânțat pe 30 iulie. Aproximativ 80 de persoane se contaminează zilnic cu virusul dengue în Nicaragua, țara cu cea mai mare incidență a acestei boli de pe continentul sud-american, potrivit autorităților.

Frecvența cu care dengue se răspândește pe teritoriul nicaraguan menține țara în vârful îmbolnăvirilor cu această boală, potrivit Organizației Panamericane a Sănătății (OPS), notează Agerpres.

Potrivit ultimului raport al OPS, Nicaragua înregistrează 736,47 de cazuri la 100.000 de locuitori, fiind urmată de Brazilia cu 645,58, Honduras cu 464,39, iar Belize cu 169,37 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Nicaragua, Honduras și Guatemala au declarat deja alerta epidemiologică pe teritoriile lor. În urmă cu 15 zile, Nicaragua a raportat 74.383 posibile cazuri de contagiere cu dengue.


Ştiri Recomandate

Insuficiență cardiacă: de ce e important ca acești pacienți să știe cât mai multe despre afecțiunea lor
Cafeaua, la ce oră ar trebui să o bei pentru cel mai bun efect
Probleme cu vederea. Alimente care îți mențin ochii sănătoși
Vitamina D în COVID-19, eficientă sau nu: ce spun ultimele studii
Remdesivir ar putea să nu fie suficient pentru combaterea pandemiei COVID-19
Vitamina C, niciun efect major în sepsis sau sindrom de detresă respiratorie acută
Placenta mamei nu protejează fătul de poluarea din aer
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?