Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Febra dengue: O bătrână, a 16-a victimă din Nicaragua. Zeci de mii de persoane infectate
09 sep, 21:02
Febra dengue face victime în Nicaragua, unde autoritățile anunțau în urmă cu câteva zile că e posibil să fi fost infectate peste 74.000 de persoane. Cea de-a 16-a victimă este o bătrână, iar în Nicaragua a fost decretată alerta epidemiologică din cauza acestei boli infecțioase, a informat duminică Ministerul Sănătății din țara sud-americană.
Țânțar

A 16-a victimă cu febră dengue a fost Juana Alicia Alarcón, în vârstă de 76 de ani, care a stat spitalizată timp de 14 zile. Ea a decedat sâmbătă din cauza complicațiilor bolii infecțioase, potrivit unui raport al autoritățile medicale locale, citat de EFE.

În Nicaragua a fost declarată alerta epidemiologică din cauza acestei boli infecțioase transmise prin înțepătura de țânțat pe 30 iulie. Aproximativ 80 de persoane se contaminează zilnic cu virusul dengue în Nicaragua, țara cu cea mai mare incidență a acestei boli de pe continentul sud-american, potrivit autorităților.

Frecvența cu care dengue se răspândește pe teritoriul nicaraguan menține țara în vârful îmbolnăvirilor cu această boală, potrivit Organizației Panamericane a Sănătății (OPS), notează Agerpres.

Potrivit ultimului raport al OPS, Nicaragua înregistrează 736,47 de cazuri la 100.000 de locuitori, fiind urmată de Brazilia cu 645,58, Honduras cu 464,39, iar Belize cu 169,37 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Nicaragua, Honduras și Guatemala au declarat deja alerta epidemiologică pe teritoriile lor. În urmă cu 15 zile, Nicaragua a raportat 74.383 posibile cazuri de contagiere cu dengue.


Ştiri Recomandate

Creier activ: cum să-ți menții creierul tânăr și la vârste înaintate
Fibroza chistică: boala genetică poate da simptome și purtătorilor, care nu fac boala
Acneea și depresia, conexiune stranie care durează doar câțiva ani
5 lucruri pe care orice femeie ar trebui să le știe despre cancerul ovarian
Produse din plante care interacționează cu medicamentele. Ce să eviți
Rujeolă în copilărie, risc crescut pentru o boală pulmonară cumplită la vârstă adultă
Comentarii