FDA: Vaccinul Pfizer, posibil autorizat pentru copiii cu vârsta între 12 și 15 ani „în câteva săptămâni”

Vaccinarea. Foto: Pixabay
O decizie cu privire la extinderea utilizării de urgență pentru vaccinul Covid-19 de la Pfizer / BioNTech la persoanele cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani ar putea fi luată în „câteva săptămâni”, a declarat Dr. Peter Marks, directorul Centrului pentru Biologie, Evaluare și Cercetare al Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA).

Pfizer a cerut recent FDA să extindă autorizația de utilizare de urgență a vaccinului COVID-19 pentru a include persoanele cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

„Dacă putem începe vaccinarea contra COVID-19 de la vârsta de 12 ani, cu o campanie bună de vaccinare putem aduce copiii înapoi la școală, sperăm că din toamna”, a spus Dr. Peter Marks într-un webinar găzduit de American Medical Association, notează CNN

În acest moment, autorizația de utilizare de urgență pentru vaccinul Pfizer este pentru persoanele cu vârsta peste 16 ani, atât în UA cât și în Uniunea Europeană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel