FAVIPIRAVIR va fi eliberat în ambulatoriu, de farmaciile din spitale pentru pacienții cu forme ușoare de COVID. Decizie de ULTIMĂ ORĂ a Guvernului

Pastilă. Foto. Pexels
Guvernul a aprobat eliberarea în regim ambulatoriu a medicamentului Favipiravir pentru bolnavii COVID cu forme ușoare. Anunțul a fost făcut de ministrul interimar al SĂnătății. 

Guvernul a aprobat prin ordonanță de urgență posibilitatea eliberării în regim ambulatoriu a medicamentului Favipiravir pentru bolnavii COVID cu forme ușoare, a anunțat luni ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

„Este vorba despre o ordonanță de urgență a Guvernului prin care s-a completat Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. Practic, este vorba despre faptul că, în protocolul de tratament al bolilor infecto-contagioase, poate fi eliberat în regim ambulatoriu de farmacia cu circuit închis din spitale, la recomandarea medicului specialist din cadrul spitalului, vorbim aici în principal despre posibilitatea eliberării medicamentului Favipiravir pentru bolnavii COVID cu forme ușoare”, a declarat Cseke Attila, la finalul ședinței de Guvern.

El a explicat că medicamentul menționat are autorizație temporară, din India, și nu este pe lista de compensate în România.

„Drept urmare, nu poate fi acordat pe gratis în sistemul farmaciilor. De asemenea, acest medicament este introdus în România pe o autorizație de nevoi speciale, deci nu are autorizație de punere pe piață solicitată de către producător”, a spus Cseke Attila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel