„Familia şi diabetul”, campanie de testare a glicemiei cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului

Glicemia
Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat a fost marcată la Sibiu printr-o campanie de testare gratuită a glicemiei.

În fiecare an, în data de 14 noiembrie, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat, au loc evenimente care îşi propun să atragă atenţia asupra problemelor de importanţă majoră în privinţa diabetului zaharat şi să menţină această patologie în atenţia populaţiei.

Ziua Mondială a Diabetului a fost organizată şi la Sibiu, astăzi, printr-o acţiune de testare gratuită a glicemiei de către cadrele medicale din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu - Centrul de Diabet.

Timp de aproximativ două ore au fost efectuate testări ale glicemiei pacienţilor aflaţi în incinta Centrului de Diabet precum şi tuturor persoanelor doritoare. În acest interval de timp au fost testate peste 100 de persoane. În plus s-a efectuat şi consiliere de specialitate privind regimul alimentar, simptomatologia, tratamentul şi prevenirea complicaţiilor bolii, monitorizarea glicemiei, atât pentru pacienţi cat şi pentru membrii familiei acestora.

„Tema propusă pentru acest an este «Familia şi diabetul». La recomandările Federaţiei Internaţionale de Diabet, campania dedicată Zilei Mondiale a Diabetului are drept scop conştientizarea populaţiei cu privire la impactul diabetului asupra familiei precum şi promovarea rolului familiei în îngrijirea persoanei cu diabet, prevenirea complicaţiilor bolii şi educaţia privind stilul de viaţă şi tratamentul acestor pacienţi", a explicat Dr. Sitterli-Natea Carmen, medic primar Diabet şi Boli de Nutriţie, medic şef al Compartimentului Diabet Nutriţie şi Boli metabolice din cadrul SCJU Sibiu, citat într-un comunicat de presă.

Diabetul este una din cele mai mari probleme de sănătate cu care se confruntă omenirea în secolul XXI. La ora actuală, aproape 9% din populaţia lumii suferă de diabet zaharat, conform datelor OMS. Conform statisticilor, în judeţul Sibiu sunt aproximativ 27.000 de pacienţi înregistraţi cu diabet iar predominant este diabetul zaharat tip 2.

"Familia are un rol major în managementul factorilor de risc modificabili pentru diabetul zaharat tip 2 (fumat, consum excesiv de alcool, alimentaţia dezechilibrată, sedentarism, obezitatea, stres, etc.). Tocmai de aceea sunt benefice activităţile de informare şi educare a populaţiei în general, în prevenirea acestei maladii, precum şi a familiei pacientului diabetic în mod special", a adăugat Dr. Sitterli-Natea Carmen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel