Fă-ți propriul parfum: ai nevoie de doar trei ingrediente, ieftine și la îndemână

Parfumuri
Parfumurile bune sunt, în general, destul de scumpe. Iată o rețetă simplă pentru a vă crea propriul parfum.

Anumite parfumuri au un preț extrem de ridicat și sunt persoane care nu-și pot permite să plătească atât de mult pentru un parfum. Dar parfumul preferat poate fi creat acasă, cu doar trei ingrediente simple.

Iată un ghid pas cu pas pentru a vă ajuta să vă creați propriul parfum.

Pasul 1:

Luați 2 linguri dintr-un ulei „purtător” la alegere. Puteți alege fie ulei de jojoba, ulei de cocos sau ulei de migdale dulci. Se toarnă uleiul purtător într-o sticluță ce poate fi închisă.

Pasul 2:

Adăugați note de bază, de mijloc și de vârf, la alegere. În acest pas puteți folosi oricare 3 uleiuri esențiale care vă plac. Una pentru nota de bază, una pentru mijloc și una pentru nota de vârf. Notele de vârf sunt notele pe care le mirosim mai întâi. Prin urmare, adăugați 9 picături din uleiul esențial care va da nota de vârf a parfumului. Notele de mijloc sunt nucleul parfumului. Adăugați 15 picături din uleiul esențial care va da nota de mijloc. Și, în cele din urmă, notele de bază sunt notele care extind longevitatea notelor de mijloc. Așadar, adăugați 6 picături din acest ulei esențial, pe care l-ați ales să fie nota de bază.

Pasul 3:

Completați amestecul de ulei purtător și uleiuri esențiale cu 6 linguri de alcool. De asemenea, puteți adăuga vodcă dacă nu aveți nimic altceva disponibil. Închideți capacul și lăsați-l să stea 48 de ore. Cu cât îl lăsați mai mult, cu atât devine mai puternic.

Pasul 4:

Odată ce sunteți mulțumit, adăugați 2 linguri și jumătate de apă îmbuteliată și transferați parfumul în sticla principală de parfum, folosind un filtru de cafea și o pâlnie. Acum, bucurați-vă de noul parfum, creați proprie!

Aceste parfumuri de casă nu sunt doar rentabile, dar vă vor ajuta și să evitați substanțele chimice dăunătoare, să vă personalizați parfumul și sunt ideale pentru pielea sensibilă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel