Extractul din semințe de struguri ar prelungi viața șoarecilor. STUDIU

Strugurii sunt buni pentru piele
Un medicament creat dintr-un extract din semințele de struguri a fost folosit de cercetători cu succes pentru a prelungi durata de viață și sănătatea șoarecilor.

În ultimii ani, oamenii de știință au identificat o clasă de medicamente numite senolitice. Acestea pot distruge celulele îmbătrânite în experimente de laborator și animale. Într-un nou studiu, cercetătorii au identificat un nou medicament bazat pe o componentă a extractului de semințe de struguri care a prelungit cu succes durata de viață și durata sănătății șoarecilor. Cercetarea, care apare în revista Nature Metabolism, pune bazele unor studii clinice suplimentare pentru a determina dacă efectele pot fi sau nu reproductibile la om.

În cadrul studiului, oamenii de știință au identificat un nou medicament senolitic derivat dintr-o componentă a extractului de semințe de struguri, cunoscut sub numele de procianidin C1 (PCC1). Pe baza datelor disponibile anterior, PCC1 s-a arătat promițător în inhibarea efectelor celulelor îmbătrânite atunci când este administrat la concentrații scăzute și în distrugerea selectivă a celulelor îmbătrânite la concentrații mai mari.

Pentru a testa efectele PCC1 asupra îmbătrânirii, cercetătorii au dezvoltat trei experimente care implică șoareci. Șoarecii tratați cu PCC1 au avut o rezistență îmbunătățită de prindere, viteza maximă de mers, rezistență la agățat, rezistență la banda de alergare, niveluri zilnice de activitate și echilibru, în comparație cu șoarecii care au primit doar vehiculul. Cercetătorii au descoperit că șoarecii tratați cu PCC1 au trăit, în medie, cu 9,4% mai mult pe parcursul vieții decât ceilalți șoareci. 

”Prezentăm prin prezenta dovezi care dovedesc principiile care, chiar și atunci când sunt administrate la sfârșitul vieții, [PCC1] deține un potențial proeminent de a întârzia remarcabil disfuncțiile legate de vârstă, de a reduce bolile legate de vârstă și de a îmbunătăți condițiile de sănătate, oferind astfel o nouă cale de îmbunătățire a duratei de sănătate și a duratei de viață în viitoarea medicină geriatrică”, afirmă autorul corespondent al studiului, prof. Yu Sun - de la Institutul de Nutriție și Sănătate din Shanghai, arată Medical News Today.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel