EXPLICAȚII: De ce să nu îți faci injecții în buze cu acid hialuronic înainte sau imediat după vaccinul COVID-19. Intervalul sigur

Tratament injectabil pentru mărirea buzelor
Experții spun că pentru a preveni posibile reacții adverse persoanele care fac vaccinul COVID nu ar trebui să facă, înainte sau după, injecții cu acid hialuronic pentru buze sau riduri, și nici invers.

Grupul mondial de experți în complicații estetice (ACE) a publicat, în martie, recomandările cu privire la reacțiile cauzate de vaccin la pacienții care au fillere, adică injecții pentru mărirea buzelor sau atenuarea ridurilor, spunând că, deși cazurile raportate sunt puține, această problemă este „un motiv de îngrijorare pentru toți practicienii estetici”.

ACE a recomandat să se evite procedurile de injectare cu acid hialuronic cu două săptămâni înainte administrarea unui vaccin COVID-19 sau timp de trei săptămâni după administrare, interval în care sistemul imunitar este cel mai stimulat.

În prezent nu există dovezi că vaccinarea sau infecția COVID-19 are efecte asupra altor proceduri estetice, inclusiv cee cu toxina botulinică. Cu toate acestea, Grupul ACE recomandă evitarea tratamentelor estetice pentru o săptămână după vaccinare, pentru că au existat câțiva pacienți care s-au simțit rău și care au prezentat simptome asemănătoare gripei după vaccinare.

Explicația unui chirurg cunoscut

Cunoscut chirurg plastician, dr. Sarah Tonks, fondatoarea The Lovely Clinic din Chelsea, a dezvăluit pentru DailyMailOnline modul în care cele două injecții pot interacționa pentru a provoca umflături, roșeață și gâlme dure în buze.

Medicul, care are propriul canal YouTube, spune într-un videoclip că nu există probleme cu administrarea de Botox, tratamente cu laser sau peeling chimic în același timp cu vaccinul COVID-19, deoarece „nu există nicio interacțiune”. „Interacțiunea principală apare atunci când aveți injecții de umplutură dermică”, a spus ea.

Fillerele, care sunt fabricate din acid hialuronic (o substanță care apare în mod natural în organism), sunt adesea injectate în buze, obraji și sub ochi, printre alte zone.

Principalul risc în acest context, a spus ea, este un răspuns pro-inflamator cauzat de „o blocare a receptorilor angiotensinei II - dintre care există o tonă în piele”.
Acest lucru poate provoca umflături și poate face ca zona de umplere să devină puțin dură, precum și ușor roșie și inflamată.

„Zonele pe care le-ați tratat chiar pot reacționa la vaccin în acest fel, chiar dacă ați injectat umplutura cu mai mult timp în urmă”.

Ghidurile ACE  nu au arătat cazuri documentate care să apară la administrarea vaccinului Oxford / AstraZeneca. 

„(Asta datorează faptului că) este o vaccinare care nu reproduce adenovirusul, care este diferită de Moderna, de exemplu”, spune dr. Tonks, adăugând: „Datele din studiul vaccinului Moderna au evidențiat două cazuri de umflare a feței și un caz de angioedem (o reacție similară cu urticaria) la pacienții care au avut anterior umpluturi de țesut moale în aceste zone.

„Deoarece studiul conținea 15.184 de pacienți și erau trei persoane cărora li s-a întâmplat acest lucru, cifrele nu sunt mari, dar este evident ceva de care trebuie să fii conștient”, a mai spus chirurgul britanic, pentru DailyMailOnline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel