Expert: singura soluție care ne rămâne este lockdown-ul
25 noi 2020 / 14:13
Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, consideră că un lockdown ar scădea numărul mare de cazuri de infectare cu COVID-19.

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, afirmă că nu se vede, momentan, nicio scădere a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 și singura posibilitatea ca acesta să scadă ar fi î închidere totală.

”Ca să degrevăm secțiile de Terapie Intensivă, avem nevoie de câteva săptămâni în care să avem mai puțin de 2000 de cazuri noi pe zi. Ori, ca să ajungem acolo, singura modalitate demonstrată și în alte țări este printr-un lockdown. Măsurile nu sunt implementare suficient de ferm. Și atunci, sigur că singura soluție care ne rămâne este lockdown-ul ca să degrevăm secțiile de Terapie Intensivă și implicit să scădem mortalitatea prin inabilitatea de a accesa serviciile de Terapie Intensivă. În momentul de față putem considera că suntem la capacitate maximă și că funcționăm cu luminile roșii aprinse. Deci funcționăm în stare de criză. Din acest moment, practic, începem să avem morți evitabile”, a declarat Răzvan Cherecheș, conform Antena 3. 


Ştiri Recomandate

Conf univ dr Diana Loreta Paun. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Diana Păun: campania de vaccinare anti-COVID este un succes
Vaccinarea. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
DEZBATERE ONLINE: „Vaccinarea, prezent și viitor”
Peste 900.000 de români, vaccinați împotriva COVID
Măștile românești, sigure și de calitate
OXYCODONUM - prospect
OXYBUTYNINUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri