Expert OMS: când va înceta pandemia de coronavirus
22 sep, 12:36
Un expert al OMS apreciază că ne va lua aproximativ doi ani să ne revenim complet după criza provocată de pandemie. Expertul a adus argumente științifice și financiare.      
Pandemie Covid-19

Expertul OMS Soumya Swaminathan, șefa cercetătorilor de la Organizația Mondială a Sănătății, susține că se vor putea obține câteva sute de milioane de doze de vaccin până la jumătatea anului viitor. Astfel încât toate cele 170 de țări înscrise în program vor putea primi o parte din acestea.
Din cauza lipsei de fonduri, cercetătorul preconizează că, abia la sfârșitul anului 2021 vaccinul va fi disponibil și doar pentru aproximativ 2 miliarde de oameni. 
„Este nevoie ca până la 70% din populație să dezvolte imunitate, înainte să vedem o reducere dramatică a transmiterii acestui virus”, spune șefa cercetătorilor de la OMS, care mai atrage atenția că nu se știe cât timp vor proteja aceste vaccinuri, mai exact cât durează imunitatea după administrarea lor. 
Cert este că cercetătorii depun eforturi uriașe științifice pentru a avea cât mai curând un astfel de vaccin, atât de dorit, noteaă Antena 3


Ştiri Recomandate

Posibil nou organ, descoperit în spatele nasului! Ce rol are și cum de nu a fost văzut până acum
Știrile zilei - 22 octombrie: cele mai importante știri din sănătate
Focar de COVID-19 la un club sportiv: opt persoane infectate
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri