Expert în boli infecțioase, AVERTISMENT: „Urmează cele mai negre trei luni din întreaga pandemie”
20 oct 2020 / 11:29

Coronavirus, COVID-19
Un expert american în boli infecțioase atrage atenția că, chiar dacă s-au obținut rezultate bune în ce privește posibilele tratamente și vaccinuri pentru COVID-19, acestea nu vor fi disponibile prea curând, iar pandemia continuă să ia amploare. 

Dr Michael Osterholm, directorul Centrului de Cercetare și Politica Bolilor Infecțioase la Universitatea din Minnesota, susține că „următoarele 6 până la 12 săptămâni vor fi cele mai negre din întreaga pandemie”, „cele mai negre de la începutul pandemiei”.

„Până la sărbători, vom vedea numere mult mai mari, peste 67.000 sau 75.000 de cazuri noi zilnic”, a declarat dr. Michael Osterholm, într-o conferință de presă. 
„Este adevărat că avem vaccinuri și produse terapeutice aproape gata” dar, „în ciuda unui oarecare progres, vaccinurile nu vor deveni disponibile în mod semnificativ până la începutul celui de-al treilea trimestru al anului viitor. Și chiar și atunci…jumătate din populația Statelor Unite, în acest moment, este sceptică la ideea de vaccin”, a adăugat eș 

„Vineri, am avut 70.000 cazuri, cel mai mare număr pe care l-am mai înregistrat în luna iulie, la vârful pandemiei. Vom trece iar prin asta”, a subliniat declarat Osterholm, potrivit businessinsider.com.

Specialiștii spun că au observat încă o boală gravă provocată de coronavirus, apărută chiar și la persoanele fără factori de risc. Mai exact, noul coronavirus ar putea fi responsabil și pentru apariția diabetului, chiar și în cazul adulților sau copiilor care nu prezintă factorii de risc ai acesteia, a arătat Francesco Rubino, cercetător în diabet la King’s College din Londral. 

G Ad:

În SUA, până duminică, au fost înregistrate peste 8,1 milioane de cazuri de COVID-19 și cel puțin 219.000 de decese. 

Ştiri Recomandate

4 zodii din care dau cele mai bune neveste
Ziua Națională a Transplantului
EXCLUSIV
Ziua Națională a Transplantului la Academia de Sănătate
Cum scapi de mirosul de usturoi cu soluții 100% naturale
12 probleme de sănătate pe care le poți avea dacă stai prea mult pe scaun
4 zodii slabe mental și instabile
Apa de cocos, cum te poate ajuta să slăbești
Cât ar putea trăi oamenii: limita absolută, 150 de ani
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri