Exercițiul fizic care protejează oasele și reduce obezitatea, la adulții în vârstă

Exercițiul fizic pe care trebuie să-l facă adulții în vârstă e cel de rezistență
Un nou studiu arată că exercițiul fizic – un anume tip - impiedică pierderea de masă osoasă și reduce obezitatea la adulții cu vârsta de peste 65 de ani.

Abordările de succes în pierderea în greutate la adulții în vârstă cu obezitate pot duce din păcate la pierderea osoasă și la un risc crescut de fracturi. Un studiu publicat pe 4 decembrie în Journal of Bone and Mineral Research a examinat ce tipuri de exercițiu fizic ar putea ajuta la reducerea unei astfel de pierderi osoase.

În studiul randomizat controlat realizat pe 160 de bărbați și femei, în vârstă de 65 de ani sau mai mari, și obezi, care trăiau în New Mexico, cercetătorii au descoperit că exercițiul de rezistență, singur sau combinat cu exerciții aerobice, a fost eficient în reducerea afectării induse de scăderea densității oaselor șoldului.

În mod ciudat, de unul singur exercițiul aerobic nu a fost eficient. Prin urmare, exercițiul de rezistență poate fi recomandat pentru a proteja împotriva pierderii osoase în timpul programelor de scădere în greutate la adulții în vârstă cu obezitate.

„Nu este niciodată prea târziu să practici un stil de viață sănătos prin dietă și exerciții fizice obișnuite, în special acela care include exerciții de rezistență pentru a îmbunătăți funcția fizică și a păstra sănătatea oaselor în timpul îmbătrânirii", a declarat autorul principal dr Dennis T. Villareal, de la Baylor College of Medicine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel