Evoluția pandemiei: Tendința de scădere a cazurilor continuă. Incidența în București este de 1,78

Paturile ATI       Imagine cu rol ilustrativ
Evoluția pandemiei arată că un singur județ mai este în zona roșie și se menține tendința de scădere a numărului de cazuri noi de infecții. 

Tendința de scădere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus se menține în România. Astfel, un singur județ se mai află în zona roșie, iar altele 9 se află în zona galbenă. Celelalte 32, inclusiv București, fiind în zona verde.

Județul cu cea mai mare rată de infectare a rămas Arad, cu 3,04 cazuri la mia de locuitori. Următorul este Cluj, cu 2,56 și Bihor, cu 2,52 cazuri la mia de locuitori.

La polul opus, județele cu cea mai mică rată de infectare sunt Suceava cu 0,54, Vaslui cu 0,69 și Gorj, cu 0,71. De altfel, în ultimele 24 de ore niciun județ nu a mai înregistrat creșteri ale numărului de infectări.

Conform datelor INS, media națională este de 1,69, în scădere față de ieri, când a fost 1,77.

În București, incidența cazurilor este de 1,78, însă mai sunt localități unde incidența este, în continuare, foarte mare.

Astfel, localitatea cu cea mai mare rată de infectare este Ceru-Băcăinți din județul Alba, cu 25,53 de cazuri la mia de locuitori, însă trebuie avut în vedere că este o localitate cu 235 de locuitori și are șase cazuri.

În ce privește orașele, Curtici din Arad are cea mai mare incidență, fiind de 5,12, având 46 de cazuri la 8.987 de locuitori. De asemenea, Valea lui Mihai din județul Bihor are o incidență de 4,89, având 52 de cazuri la 10.626 de locuitori.

Scade numărul celor aflați în spital

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.141 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 79 decese.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.998. Dintre acestea, 1.121 sunt internate la ATI. Dintre cei 1.121 pacienți internați la ATI, 108 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 118 sunt minori, 110 fiind internați în secții și 8 la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel