Evoluția pandemiei: mai este un singur județ în zona roșie, dar altul care a înregistrat o creștere a numărului de cazuri

Infecție COVID-19
Evoluția pandemiei arată că un singur județ mai este în zona roșie, dar un altul a înregistrat o creștere a numărului de infectări.

Un singur județ mai este în zona roșie, dar avem un alt județ care înregistrează creștere a numărului de cazuri, după ce în ultimele săptămâni, numărul de cazuri noi de infectări a scăzut în toate județele.

Astfel, județul Arad este singurul care mai re peste 3 cazuri la mia de locuitori (3,13), însă în județul Călărași, care are 0,99 cazuri la mia de locuitori, s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri.

De asemenea, în zona galbenă au mai rămas nouă județe, celelalte fiind, deja în zona verde, asta însemnând că au sub 2 cazuri la mia de locuitori.

Acestea sunt Alba, Bihor, Brașov, Cluj, Hunedoara, Ilfov, Mureș, Sibiu și Timiș.

De menționat este că și municipiul București a intrat în zona galbenă, cu 1,85 cazuri la mia de locuitori.

Media națională este de 1,77 cazuri la o mie de locuitori, ceea ce plasează România, pe moment, într-o zonă confortabilă în ceea ce privește riscul epidemiologic.

Rămâne de văzut când va ajunge în România noua variantă a virusului care creează deja îngrijorare și a determinat unele state să ia măsuri. Până în prezent se știe doar că este mult mai contagios, dar nu este sigur cât de grave sunt infecțiile pe care le provoacă și în ce măsură oferă protecție vaccinurile de până acum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel