Etapa a III-a de vaccinare anti-COVID, când ÎNCEPE. Florin Cîțu anunță SCHIMBĂRI

Premierul României, Florin Cîțu, a anuțat, miercuri, 20 ianuarie, că etapa a III-a de vaccinare ar putea începe mai rapid decât se spera inițial, în luna martie, în loc de aprilie.

„Da, este adevărat. Etapa a II-a a început mai devreme cam cu două săptămâni, am reușit să facem acest lucru, am avut stoc de vaccin. Dacă lucrurile merg bine, vom accelera și etapa a III-a, este ceea de ne dorim. Am achiziționat acele 8 milioane de vaccinuri, dar ele vor veni din trimestrul doi, începând cu luna aprilie. Aici, dacă Moderna se ține de plan vom putea accelera și etapa a III-a. Iar dacă AstraZeneca se ține de plan, atunci cu siguranță vom accelera toate etapele. Noi suntem pregătiți cu centre de vaccinare să ajungem așa cum am tot spus până la 150.000 vaccinuri/zi. Totul depinde de cum primim aceste vaccinuri”, a transmis Cîțu, de la Palatul Victoria.

„A fost o producție mai mică [de la Pfizer] o săptămână. Săptămâna viitoare primim compensare. Am primit săptămâna aceasta aproape 90.000, de săptămâna viitoare primim 180.000 în loc de 150.000”, a adăugat premierul, spunând că, în prezent, capacitatea de vaccinare este de 220.000 doze/săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel