Eşti mai fericit când ai bani! Cum poți ajunge să câştigi mai mult

Eşti mai fericit când ai bani! Cum poți ajunge să câştigi mai mult
Chiar dacă, în popor, se spune că „banii nu aduc fericirea”, studiile vin să contrazică acest lucru.

De fapt, oamenii tind să fie mai fericiţi cu cât câştigă mai bine, din punct de vedere financiar.

Care ar fi explicaţia? Specialiştii in educatie financiara spun că banii le oferă oamenilor autonomie, astfel încât să-şi trăiască viaţa aşa cum îşi doresc. Într-un studiu realizat de The Wharton School, Universitatea din Pennsylvania, 33.391 de persoane cu vârste între 18 şi 65 de ani au folosit o aplicaţie pentru mobil care i-a determinat să-şi verifice emoţiile pe parcursul unei zile. După şapte ani de colectare a acestor date, s-a demonstrat că toate formele de bunăstare au crescut odată cu veniturile.

Educaţia financiară este bază pentru un buget optimizat

Din păcate, despre educaţie financiară nu prea se învaţă la şcoală! Totuşi, aceasta rămâne unul dintre cele mai importante aspecte ale traiului lumii moderne, fiind o disciplină care vorbeşte despre cum funcţionează banii, cum pot fi gestionaţi într-un mod eficient şi cum pot spori veniturile prin investiţii.

Indiferent că este vorba despre venituri mici, medii sau foarte mari, educaţia financiară este la fel de necesară, pentru că oferă următoarele avantaje: planificarea şi monitorizarea strictă a bugetului, obţinerea independenţei financiare, deprinderea diferenţelor între cheltuieli esenţiale şi neesenţiale, dobândirea obiceiului economisirii, cântărirea unor decizii pe termen lung, cum ar fi accesarea unui împrumut.

Cu alte cuvinte, nu se poate vorbi de sporirea veniturilor, fără o minimă educaţie financiară!

Idei pentru sporirea veniturilor:

- primul pas pentru a face ca veniturile să fie mai mari este să fie gestionat bugetul în mod corespunzător, eliminându-se cheltuielile inutile. Altfel, oricât de mulţi bani ar intra într-o gospodărie, dacă se va cheltui tot mai mult, direct proporţional cu intrările, niciodată nu se va simţi avantajul creşterii câştigurilor. Un buget de venituri şi cheltuieli, actualizat zi de zi, într-un fişier excel sau într-o aplicaţie de mobil, poate ajuta foarte mult în acest sens;

- ţinerea economiilor într-un depozit online – fiecare om trebuie să economisească în fiecare lună. Crearea unui depozit online în care să fie viraţi banii luna de lună este utilă pentru că practic economiile lucrează în favoarea oamenilor, aceştia obţinând profit din dobânzi;

- deschiderea unui business – a pune pe picioare o afacere este o alternativă de creştere a veniturilor. Cu toate acestea, nu oricine poate fi antreprenor, pentru că alegerea implica numeroase riscuri financiare şi o oarecare experienţă, aşadar decizia trebuie analizată cu atenţie;

- vânzarea unor bunuri – în orice casă sunt lucruri de care oamenii se pot dispensa, pentru că nu mai sunt de actualitate sau nu mai prezintă interes pentru niciunul dintre membrii familiei (cărţi, jucării, obiecte de mobilier, decoraţiuni, haine etc.). Dacă sunt într-o stare bună, acestea se pot vinde, iar pe lângă avantajul banilor obţinuţi mai intervine şi acela al eliberării spaţiului;

- exploatarea abilitaţilor – fiecare om are o înclinaţie: unii scriu, alţii pictează sau adoră să creeze site-uri... fiecare dintre abilităţi merită exploatate pentru obţinerea unui profit, astfel că lansarea în freelancing poate fi o soluţie de sporire a veniturilor.

În concluzie, oportunităţile de sporire a câştigurilor financiare sunt generoase în ziua de astăzi, dar temelia pentru toate acestea o reprezintă educaţia financiară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel