ERTAPENEMUM - prospect
17 feb, 16:31

Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels
ERTAPENEMUM - prospect. Acţiune: Antibiotic beta-lactamic, din grupa carbapenemi; spectrul antimicrobian este larg, incluzând bacterii G+ şi G-, aerobe şi anaerobe; este rezistent la majoritatea beta-lactamazelor; este mai rezistent decât imipenemul la acţiunea dehidropeptidazei I renale şi nu necesită asociere cu cilastatin. 

ERTAPENEMUM - prospect

Denumirea comercială: INVANZ

Prezentare: Pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă 

Indicații: Tratamentul următoarelor tipuri de infecţii provocate de bacterii care sunt sau ar putea fi sensibile la ertapenem, când este necesară terapie parenterală: infecţii intraabdominale, pneumonie comunitară dobândită, infecţii ginecologice acute, infecţii ale tegumentului sau ale ţesutului moale de la nivelul membrelor inferioare în cazul pacienţilor diabetici. Profilaxia infecţiei locale după intervenţia chirurgicală colorectală la adulţi. 

Contraindicații: Hipersensibilitate la ertapenem sau faţă de alte medicamente din aceeaşi clasă sau la pacienţii care au prezentat reacţii anafilactice la betalactamine. Alăptare. 

Atenție!: Fiecare doză de 1 g conţine aprox. 6,00 mEq (aproximativ 137 mg) sodiu, fapt ce trebuie luat în considerare de către pacienţii cu o dietă controlată de sodiu. Nu trebuie să fie utilizat în timpul sarcinii decât dacă beneficiul potenţial depăşeşte riscul posibil asupra fătului. 

Reacții adverse: Mai frecvente: Diaree, complicaţii la nivelul venei perfuzate (flebita, trombo flebita), greaţă şi cefalee. Creşterea transaminazelor hepatice, a fosfatazei alcaline şi a nr. de trombocite. 

Ştiri Recomandate

Schimbările climatice, factor de decizie în a avea sau nu copii
Centrele mobile de vaccinare au început activitatea
3 trucuri pentru o bucătărie cu cât mai puțini microbi
OMS lansează o inițiativă de eradicare a malariei
15 alimente care reduc NATURAL colesterolul
Băiat sau fată: cum să alegi sexul bebelușului tău
Apa de trandafiri, iată care sunt beneficiile sale reale
5 motive SURPRINZĂTOARE pentru care ai nevoie de ALOE VERA
Detox de primăvară: 8 sfaturi pentru curățarea ficatului
ETINILESTRADIOLUM + DIENOGESTUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri