EPTIFIBATIDUM - prospect
28 ian, 16:55
EPTIFIBATIDUM - prospect. Acţiune: Antiagregant plachetar; blochează receptorii glicoproteici Ilb/IIIa de pe suprafaţa plachetelor sanguine, cu împiedicarea legării fibrinogenului, a factorului von Willebrand şi a altor molecule de adeziune de situsurile specifice. 
Foto: Pixabay

EPTIFIBATIDUM - prospect

Denumirea comericală: EPTIFIBATIDE ACCORD, INTEGRILIN

Prezentare: Soluție perfuzabilă, soliție injectabilă

Indicații: Prevenirea infarctului miocardic precoce la pacienţii cu angină pectorală instabilă sau infarct miocardic non-Q; pacienţii supuşi intervenţiei coronariene percutane (PCI) pentru prevenirea ocluziei vasului coronarian tratat şi a complicaţiilor ischemiei cardiace acute. Eptifibatida se adm. în asociaţie cu acid acetilsalicilic şi heparină nefracţionată. 

Contraindicații: Hemoragii gastrointestinale, genitourinare importante sau alte hemoragii active în ultimele 30 de zile înaintea trat.; antecedente de accident vascular cerebral în ultimele 30 de zile sau hemoragie cerebrală; tumori intracraniene, malformaţii arteriovenoase sau anevrisme cerebrale în antecedente; intervenţii chir. majore sau traumatisme severe în ultimele 6 săpt.; antecedente de diateză hemoragică; trombocitopenie; timp de protrombină > de 1,2 ori faţă de martor sau international normalised ratio (INR) > 2; hipertensune arterială (HTA) severă; insuficiență renală (IR) severă; insuficiență hepatică (IH) semnificativă clinic; administrarea concomitentă sau planificată a altui inhibitor GPIIb/IIIa parenteral; hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare din excipienţi. 

Atenție!: Pacientul trebuie supravegheat cu atenţie pentru a se putea depista semnele de hemoragie (hematocrit sau hemoglobină, numărul de trombocite, creatinină serică, timp de protrombină (PT) şi timp de tromboplastină parţial activat); interacţiuni medicamentoase cu alte medicamente care afectează hemostaza, prudenţă în IMA transmural cu unde-Q patologice recente, supradenivelarea segmentelor ST sau bloc de ramură stângă, trombocitopenie, IH, IR severă, pacienţi < 18 ani, sarcină şi alăptare. 

Reacții adverse: Hemoragii, în proporţie similară cu placebo: fibrilaţie atrială, hipotensiune arterială (hTA), insuficienţă cardiacă congestivă, stop cardiac şi şoc. 


Ştiri Recomandate

TIREOTROPINUM ALFA - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri