"Epilarea definitivă înseamnă distrugerea foliculului de păr". Andreea Tudorache: Laserul a fost inventat să salveze vieți. Numărul radiațiilor este extrem de mic

eilare definitiva foto:freepik@vershinin89
EXCLUSIV
Tehnologia avansată a epilării definitive a evoluat semnificativ în ultimii ani, oferind rezultate eficiente și durabile, care asigură confortul și siguranța pacientului. Care este mitul care a fost demontat de către cercetările medicale.

În contextul noilor tendințe în materie de înfrumusețare, epilarea definitivă reprezintă o soluție tot mai populară și căutată pentru a scăpa de părul nedorit pe termen lung. Tehnologia avansată a epilării definitive a evoluat semnificativ în ultimii ani, oferind rezultate eficiente și durabile, care asigură confortul și siguranța pacientului.

Mai mult decât atât, epilarea definitivă este tot mai mult integrată în programele de îngrijire și de frumusețe personalizate, care vizează îmbunătățirea aspectului general al pielii și a texturii acesteia. Pacienții își pot personaliza tratamentele de epilare definitivă în funcție de obiectivele lor specifice de frumusețe și de nevoile individuale ale pielii lor, beneficiind astfel de rezultate îmbunătățite și de o experiență completă în îngrijirea pielii.

În cadrul emisiunii "Pastila de Frumusete", Andreea Tudorache, consultant în industria de înfrumusețare, a abordat subiectul epilării definitive, oferind informații utile despre această procedură și demontând unele mituri asociate cu ea.

foto: Pastila de Frumusețe/Spectacola/DcNews/DcMedical

Ce este epilarea definitivă

Andreea explică că epilarea definitivă presupune distrugerea foliculului de păr folosind unde laser, o tehnologie avansată care a devenit tot mai populară în ultimii ani, atât în scopuri medicale, cât și în domeniul cosmetic.

”Epilarea definitivă înseamnă distrugerea foliculului de păr, prin folosirea undelor laser. Laserul este cea mai nouă tehnologie din ultimii 20 de ani, folosită și în scopuri medicale, dar și în scopuri de beauty, de cosmetică”, ne-a spus Andreea Tudorache, consultant în industria de înfrumusețare.

Mitul epilării definitive: nu este sănătos pentru corp, te radiază

Unul dintre miturile legate de epilarea definitivă este că aceasta nu ar fi sănătoasă pentru corp și că ar expune persoana la radiații periculoase. Cu toate acestea, Andreea relatează că, după ample cercetări și consultări medicale, a constatat că aceste temeri sunt nejustificate. Ea a discutat cu medici și a efectuat un research medical amănunțit pentru a înțelege mai bine efectele epilării definitive asupra sănătății, mai ales în contextul alăptării, și a primit asigurări că procedura este sigură.

Medicii au explicat că laserul folosit în epilarea definitivă nu ajunge în sânge, astfel că nu are un impact negativ asupra alăptării sau sănătății copilului. De asemenea, Andreea subliniază faptul că laserul este utilizat și în scopuri medicale, inclusiv în operații, și că numărul radiațiilor emise este foarte mic și sigur pentru organism.

”Am făcut foarte mult research în ceea ce privește acest mit, pentru că mi-am dorit să-mi reiau epilarea definitivă imediat după ce am născut. Mi-am întrebat medicul, am făcut un research medical. Am zis: Eu încă alăptez și aș vrea să continui această procedură. Când aș putea să reiau? Și medicul a zis că oricând, pentru că nu ajunge nimic în sânge, deci, nu ajunge nimic nici în laptele matern. Am primit undă verde”, ne-a mai explicat aceasta.

De asemenea, Andreea menționează că există unele zone ale corpului, cum ar fi axila, care pot ridica unele îngrijorări din punct de vedere medical, din cauza prezenței multor ganglioni limfatici, însă laserul folosit în epilarea definitivă nu ajunge niciodată mai departe de 1064 de nanometri, ceea ce înseamnă că riscul este minim și procedura este sigură.

”Ăsta este un argument, pentru mine. Și ar mai fi încă unul în care laserul este folosit în scopuri medicale. El a fost inventat, nu pentru epilare definitivă, a fost inventat să salveze vieți. Și se folosesc aceste lungimi de undă în operații. Cu cât este mai adâncă lungimea de undă, cu atât este mai noninvazivă procedura și ajută să ajungi în anumite locuri în care ar fi mult mai greu să ajungi cu bisturiul.

Numărul radiațiilor este unul extraordinar de mic, mai mic decât cel pe care îl emană telefonul mobil pe care îl avem tot timpul cu noi. Calculat lunar, te expune unor radiații destul de safe, din punct de vedere tehnic. O procedură durează o oră, o dată pe lună. Nu sunt radiații care afectează sănătății. 

Sunt anumite zone, precum axila, unde sunt foarte mulți ganglioni și aceea ar fi o zonă mai periculoasă, din punct de vedere medical, dar laserul nu ajunge niciodată mai departe de 1064 de nanometri. Deci, este foarte safe, nu se întâmplă absolut nimic”, ne-a mai explicat Andreea Tudorache, consultant în industria înfrumusețării.

În final, Andreea încurajează oamenii să se informeze corect înainte de a lua decizii legate de epilarea definitivă și să se consulte cu profesioniști înainte de a începe această procedură, aceasta putând fi o opțiune sigură și eficientă pentru cei care doresc să scape de părul nedorit pe termen lung.

VIDEO aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel